Bijgewerkt: 22 september 2023

De drukste zomer ooit op Schiphol in 2016

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Airport
08-07-2016

Schiphol maakt zich op voor de drukste zomer ooit in 2016. Voor het eerst in het 100-jarig bestaan van de luchthaven wordt de grens van 200.000 passagiers per dag doorbroken. In de zomervakantie loopt de teller bijna dagelijks op tot 200.000, of meer aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers.

Op 8 juli 2016 start in regio Midden de zomervakantie en vindt op Schiphol de eerste grote vakantieuittocht plaats. Dit is tevens de eerste in een reeks van meerdere piekdagen deze zomer waarop rond de 215.000 passagiers via Schiphol reizen. In juli en augustus zullen circa 12,7 miljoen passagiers via de luchthaven Schiphol reizen. In 2015 waren dit er ruim 10,6 miljoen. De verwachting is, dat Schiphol dit jaar in totaal zal uitkomen op circa 63 miljoen passagiers. Schiphol doet er voor én achter de schermen alles aan om reizigers zo soepel mogelijk via Schiphol te laten reizen. Er wordt extra personeel ingezet op drukke punten zoals in de vertrekhallen, bij de securitycontrole en in de Reclaim.

Reisadvies. Ondanks alle inspanningen moet men rekening houden met topdrukte en wachtrijen bij het inchecken en de security- en paspoortcontrole. Schiphol adviseert reizigers daarom op tijd naar de luchthaven te komen en daarbij de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Eérder dan die adviestijd naar de luchthaven komen heeft geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn. Actuele vluchtinformatie is te vinden op de websites van luchtvaartmaatschappijen, op www.schiphol.nl  en via de Schiphol-app.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2016)

Schiphol Airport van de verte


Ga goed voorbereid op reis. Voor een ontspannen begin van de vakantie adviseert Schiphol reizigers om goed voorbereid op reis te gaan. Vijf tips:

1.    Controleer ruim voor vertrek, of je paspoort, of ID-kaart geldig is
2.    Weet wat mee mag in je handbagage
3.    Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft
4.    Check thuis online in, of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen
5.    Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik
Voor meer informatie en tips: www.schiphol.nl/zomer . Passagiers die 1 t/m 9 augustus 2016 met de trein van/naar Schiphol reizen krijgen het advies vooraf de NS Reisplanner te raadplegen in verband met extra reistijd door spoorwerkzaamheden.

Gastvrije ontvangst. Voor een gastvrije ontvangst heten vrijwilligers van het welcome@schiphol-team – dit zijn oud-medewerkers en gepensioneerden van Schiphol en partners - bezoekers tijdens piektijden welkom en maken zij hen wegwijs. Daarnaast is er entertainment in de vertrekhallen aanwezig zoals steltenlopers die de Dutch Tango dansen en diverse theateracts.

Amsterdam Airport Schiphol:

Met ruim 58 miljoen passagiers en 1,6 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2015 vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. Meer dan 100 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 322 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports en hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 65.000 mensen werkzaam. Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. De ambitie van Schiphol Group is om Schiphol te ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport: de voorkeursluchthaven voor reizigers, airlines en logistieke dienstverleners. Zie www.schiphol.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.