Bijgewerkt: 17 april 2021

De cursus In Balans 2014 in Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD Amsterdam
13-01-2014

Merkt u, dat u meer moeite heeft met lopen en eerder uw evenwicht verliest? Dan is de cursus In Balans mogelijk iets voor u. Tientallen Amstelveense ouderen hebben deze cursus al naar tevredenheid gevolgd. Binnenkort start In Balans in Wijksteunpunt Kastanjelaan en in het nieuwe Gezondheidscentrum Marne.

Wilt u weten, of de cursus geschikt is voor u? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst op maandag 20 januari 2014 van 14.00 tot 15.30 uur in Gezondheidscentrum Marne, Marne 130, of op donderdag 30 januari 2014 van 14.30 tot 16.00 uur in Wijksteunpunt Kastanjelaan, Kastanjelaan 21. De docent vertelt deze middag over de cursus en u kunt meedoen met enkele testjes en oefeningen. Na afloop kunt u zich aanmelden.   

Balans Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2014)

Merkt u, dat u meer moeite heeft met lopen en eerder uw evenwicht verliest? Dan is de cursus In Balans mogelijk iets voor u


In de cursus doet u veel oefeningen om bijvoorbeeld uw evenwicht te verbeteren. U krijgt informatie over bewegen en gezondheid, oorzaken van verminderd evenwicht en wat u kunt doen om vallen te voorkomen. Aan het begin van de cursus wordt er een test afgenomen waardoor u kunt zien hoe het met uw evenwicht en conditie is gesteld. Deze test wordt aan het einde herhaald.

Ouderen die deze cursus volgden hebben na afloop een betere balans. Zij voelen zich zekerder tijdens het lopen en hebben minder kans om te vallen. Kunt u niet bij de informatiebijeenkomst aanwezig zijn maar wilt u wel meer weten of u aanmelden? Bel dan met Fysiotherapiepraktijk Dekker 020-641 8641.

De cursus wordt georganiseerd door de WWZ wijkteams (Wonen Welzijn Zorg), Fysiotherapiepraktijk Dekker en GGD Amsterdam. De gemeente Amstelveen subsidieert de cursus In Balans.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.