Bijgewerkt: 20 juli 2024

De burgemeester van Amstelveen zoekt een kinderburgemeester

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-03-2016

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen zoekt een kinderburgemeester! Hiermee wil zij in het 'Jaar van de Jongeren' de betrokkenheid van jongeren bij onze democratie vergroten. De kinderburgemeester is niet ouder dan 12 jaar en vindt het leuk om zich in te zetten voor Amstelveen.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “Jongeren zijn onze toekomst. Ze zitten vaak boordevol goede ideeën. Het lijkt me ontzettend leuk om samen met een kinderburgemeester nieuwe dingen te ontwikkelen om jongeren meer en beter te betrekken bij onze lokale democratie. Ik kijk er naar uit!”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen


Alle scholen ontvangen deze week een mailing om mee te helpen met de zoektocht naar een goede kinderburgemeester. Het is de bedoeling, dat kinderen een opstel/brief schrijven, waarom zij een goede kinderburgemeester zijn en wat hun ideeën zijn. De beste briefschrijvers worden samen met hun ouders op een woensdagmiddag uitgenodigd op het gemeentehuis om kennis te maken met de jury en om hun voorstel toe te lichten. De jury bestaat uit de burgemeester, Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd, twee raadsleden en iemand die veel van jeugd weet.

De jury maakt een selectie uit de ingediende voorstellen en deze geselecteerde kinderen kunnen campagne gaan voeren om verkozen te worden tot kinderburgemeester. Het stemmen zal digitaal gaan gebeuren via een speciale website. Kort daarna zal bekend, wie de nieuwe kinderburgemeester zal zijn. De gekozen kinderburgemeester wordt vervolgens tijdens raadsvergadering van 13 juli 2016 beëdigd door de burgemeester. Dit gebeurt door het omhangen van een speciale kinderambtsketen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.