Bijgewerkt: 1 april 2023

De brandweer had het druk tijdens de jaarwisseling

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
01-01-2012

In 2011 werden er in dezelfde tijdsperiode 287 meldingen verwerkt, in 2010 waren dat er 203. Het aantal branden in ondergrondse containers steeg fors ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar waren dit er 63, dit jaar 146.

Het aantal buitenbranden, bijvoorbeeld in papiercontainers en afval, is ten opzichte van vorig jaar gedaald van 79 naar 30. Het aantal kleine (woning) branden daalde van 59 vorig jaar naar 34 dit jaar.  Tenminste 6 voertuigen, waaronder 2 vrachtauto's raakten door brand beschadigd. Oudejaarsavond woedde er rond 21.45 uur een uitslaande brand in een portiekwoning aan de Willekopstraat in Amsterdam Zuidoost.

brandblussen Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

De brandweer is tijdens de jaarwisseling 2011-2012 niet geconfronteerd met extreme agressie


De bewoonster van de woning liep brandwonden op aan haar benen en is naar het ziekenhuis gebracht. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een vuurpijl. De woning is voorlopig onbewoonbaar. In Aalsmeer legde een brand rond 6.00 uur de overdekte hoofdtribune van een sportclub aan de Beethovenlaan volledig in de as. Er vielen geen gewonden. De brand veroorzaakte hevige rookontwikkeling waar het verkeer op de N201 enige tijd hinder van heeft ondervonden.

De brandweer is tijdens de jaarwisseling niet geconfronteerd met extreme agressie, of geweld. Er is momenteel extra aandacht voor geweld tegen hulpverleners. De SIRE campagne ‘Handen af van onze hulpverleners" roept iedereen op om ook in het nieuwe jaar hulpverleners de ruimte te geven om hun werk te doen. Op de website http://www.handenaf.nl kan een petitie worden ondertekend tegen geweld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.