Bijgewerkt: 8 augustus 2022

De beweegtuin van Gezondheidscentrum Marne is geopend

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Gezondheidscentrum Marne/ Gemeente Amstelveen
20-09-2016

Op maandag 19 september 2016 om 16.30 uur werd de Beweegtuin Marne in aanwezigheid van Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg van de gemeente Amstelveen, officieel in gebruik genomen. Het Gezondheidscentrum Marne is in 2014 begonnen met het maken van de plannen voor de Beweegtuin, een sportieve plek die de hele week voor iedereen vrij toegankelijk is. 'Door de mogelijkheid te bieden aan ieder om op eigen tijd en wijze te oefenen, willen we een bijdrage leveren aan vitaliteit, gezondheid en zelfredzaamheid. Vooral senioren in en rondom de Marne zijn van harte uitgenodigd om gebruik te maken van deze prachtige buiten-oefenplaats. Naast vrij oefenen biedt Fysiotherapie Dekker binnenkort twee keer per week een uur begeleid-bewegen aan', aldus mede-initiatiefnemer Eddy Reynders.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg (m) tijdens de opening van de beweegtuin bij het Gezondheidscentrum Marne op 19 september 2016


Vanaf nu staan er verschillende beweegtoestellen klaar voor gebruik naast Gezondheidscentrum Marne. Een fantastische plek om buiten de spieren en conditie op peil te houden. Naast de verschillende toestellen is er ook een oefencircuit dat gebruikt kan worden voor looptraining met, of zonder hulpmiddelen. De Beweegtuin is er gekomen met steun en medewerking van onder andere de gemeente Amstelveen, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, het Amstelveen Fonds, het Theo Janssen Fonds , stichting Egmana en door donaties van de vele patiënten en collega’s als cadeau aan oud-huisarts Reynders bij zijn afscheid in januari 2016. De som van de donaties is verdubbeld door het Amstelveen Fonds. Het Gezondheidscentrum Marne dankt iedereen die heeft bijgedragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.