Bijgewerkt: 22 september 2023

De beste Klimaatstraat van Amstelveen is in Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-04-2011

Bewoners Uilenstede winnen straatfeest in klimaatcampagne

Twee bewoners van Uilenstede zijn in de prijzen gevallen van de landelijke klimaatstraatfeestcampagne. Zij deden de afgelopen maanden enthousiast mee aan deze energiebesparingswedstrijd. Dit heeft de bewoners van de straat niet alleen een lagere energierekening opgeleverd, maar ook één van de 500 straatprijzen die er te winnen vielen.

klimaatstraat  Amstelveen
(Bron Klimaatstraat - 2011)

Logo van het Nationale Klimaatstraatfeest


Uilenstede is hiermee de beste Klimaatstraat van Amstelveen geworden en eindigde landelijk bij de 6% meest energiebewuste straten. Op zaterdag 14 mei viert Uilenstede net als 499 andere straten feest voor het klimaat.

Van eind november 2010 tot 31 maart 2011 heeft Uilenstede net als meer dan 5000 Nederlandse straten meegedaan aan 'de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland'. In totaal deden 19 Amstelveense ‘straten’ mee aan deze actie. Er zijn klimaatvriendelijke etentjes en autovrije dagen georganiseerd, spaarlampen ingedraaid, huizen geïsoleerd, zonnepanelen geplaatst. Buren besloten voortaan op 30 graden te wassen en deelden hun auto’s.

Lokale maatregelen

De gemeente Amstelveen juicht dit initiatief toe en levert zelf ook haar bijdrage aan een energiezuinige wereld en een beter klimaat. Zo verstrekt de gemeente subsidies aan Amstelveense woningeigenaren die hun huis energiezuiniger maken. Verder gaat de gemeente komende tijd onder meer laadpalen voor elektrische auto's in de openbare ruimte plaatsen.

Wethouder Groot van Milieu en Energie (CDA) is blij met de betrokkenheid van deze Amstelveners: “Energie besparen is een taak van ons allemaal. Alleen dan kunnen we CO2 uitstoot reduceren en een beter klimaat bereiken. Ik hoop dat volgend jaar nog meer Amstelveners meedoen aan deze landelijke actie.”

Landelijke actie

Het idee achter het Klimaatstraatfeest is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen. Vijfhonderd straten met de meeste Klimaatpunten krijgen allemaal een Klimaatstraatfeest cadeau op zaterdag 14 mei 2011. En de straat die de allermeeste energie heeft bespaard, krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest. In het SBS6-programma Piets Weerbericht bezocht weerman Piet Paulusma de afgelopen maanden regelmatig een van de Klimaatstraten.

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van ruim 30 maatschappelijke organisaties van Nederland die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. In de campagne werkt de HIER Klimaatcampagne samen met Agentschap NL, Buurtlink, de Fietsersbond, Meer met Minder, MilieuCentraal, Natuurmonumenten, Stichting Band op Spanning en de Woonbond. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Essent en door Dirk van den Broek, Procter&Gamble, Velux en Kieskeurig.nl.

Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.