Bijgewerkt: 20 maart 2023

De band TRUNK. treedt op in het Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman
30-03-2015

TRUNK. staat synoniem voor de meest populaire Amerikaanse Sedan ooit - The Box Chevy. Dit 4-wiel aangedreven mobiel beweegt zich over elk mogelijk harmonische en metrische terrein. De band TRUNK. gaat over funk en dansbare ritmes met jazz-complexiteit ingebed in slimme aansprekende composities en een sterke live performance. TRUNK. betrekt  zijn luisteraars in een uniek Sociaal Music Project. Een coherente groove-georiënteerde energie geeft TRUNK zijn karakter.

Met succes speelden deze heren in het Amsterdamse clubcircuit en spelen in diverse formaties: Saxofonist Iman Spaargaren is een zeer actieve front- en sideman (Young VIP Tour 2012) en trad op met zijn bands (Undercurrent en Thelonious4), op  zowel nationale alsook internationale podia.Wolfgang Maiwald op toetsen die succesvol toert met zijn eigen Wolfgang Maiwald Trio speelde met vele jazz-coryfeeën als Jesse van Ruller, Ellen ten Damme en Rick Margitza. Dave Sahanaja op e-bas  en contrabas speelt met jazz-funk groep Captain Hook en was een van de vooraanstaande leden in de ‘Horns of Plenty’. De virtuose drummer Franc auf dem Brinke heeft zijn werkgebied uitgebreid in Europa en toert met o.a. Deborah J. Carter, Toon Roos en Christan Hassenstein.

The Band’s Line Up: Iman Spaargaren – saxen, Wolfgang Maiwald – toetsen, Dave Sahanaja – electric & contrabass, Franc auf dem Brinke – drums. In de innovatieve composities van de band hoort de luisteraar echo’s van grensverleggende grootheden als Rudder en Miles Davis’- ‘Bitches Brew’ terugkomen.

De bandleden laten zich inspireren door de op jams gebaseerde improvisaties van Medeski, Martin & Wood’s met hun dynamische live shows. Laptop en elektronica gestuurde effecten  worden betrokken in de vele muzikale composities. Hun sound is te omschrijven als FUNKY JAZZ en mede daarom DANCEBLE. Dus…….wat let U?

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net Locatie optreden: vrijdagavond 3 april 2015  - 20.00 tot 23.00 uur Noorddamcentrum Noorddammerweg 1. 1187 CM Amstelveen – Bovenkerk. Bereikbaarheid: T. (020) 641 6744. Met buslijn 171 – halte Brouwerslaan; Er is ruime vrije parkeergelegenheid. Info: www.tpodium.net en www.noorddamcentrum.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.