Bijgewerkt: 2 oktober 2022

De avontuurlijke speeltuin in Westwijk is in slechte staat

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
07-05-2019

Bezorgde ouders uitten op social media hun zorgen over de slechte staat van de avontuurlijke speeltuin De Grote Wielen in Westwijk. Er is sprake van houtrot, de glijbaan is recent verwijderd en speeltoestellen zijn beschadigd, wat leidt tot onveilige situaties. De VVD-Amstelveen deelt deze zorgen. Arjan Gerritsen, raadslid voor de VVD, vindt het terecht dat de ouders hier aandacht voor vragen: 'deze speeltuin nabij de Grote Wielen ligt er al een flinke tijd en vervult een belangrijke rol in de wijk. Grondig onderhoud is dringend nodig. Buiten spelen is belangrijk voor onze kinderen en dat moeten ze op veilige plekken kunnen doen'.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2019)

Arjan Gerritsen, raadslid voor de VVD (tweede van rechts) met kinderen en ouders in de avontuurlijke speelplaats in Westwijk


De Avontuurlijke speeltuin nabij de Grote Wielen in Westwijk is populair en ligt op een mooie plek in de wijk. De speeltuin kent de huidige vorm vanaf juli 2010. Sindsdien wordt de speelgelegenheid intensief gebruikt door de kinderen in Westwijk. Ook door scholen in de buurt werd het gebruikt als verlengstuk van het eigen schoolplein, maar daarvoor is de speeltuin uiteindelijk niet bedoeld en ook niet geschikt. Daarom zijn hierover inmiddels afspraken gemaakt met de schoolbesturen.

De afgelopen jaren zijn er zowel investeringen als bezuinigingen doorgevoerd in de speeltuinen in Amstelveen. 'Wat ons betreft is de aandacht voor deze Avontuurlijke speeltuin in Westwijk de opmaat voor vragen aan het College van B en W over de staat van alle speeltuinen in Amstelveen', aldus Arjan Gerritsen. De VVD in Amstelveen zal hierin gezamenlijk optrekken met haar coalitiepartners. 'Uiteindelijk wil elke ouder dat de kinderen veilig en in alle vrijheid buiten kunnen spelen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.