Bijgewerkt: 4 december 2021

De avontuurlijke speelplaats aan de Vlielandstraat is bijna klaar

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb/Gemeente Amstelveen
15-03-2018

De avontuurlijke speelplaats aan de Vlielandstraat naast de Roelof Venemaschool is op woensdag 14 maart 2018 door Peter Bot (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening en Sport geïnspecteerd, onder begeleiding van zijn ambtenaren. Amstelveen heeft al een avontuurlijke speelplaats die op woensdagmiddag 14 juli 2010 aan de Noordelijke Poeloever (naast de Doorweg) werd geopend. De openingsceremonie werd toen verricht door wethouder John Levie (BBA) en vele scholieren. Het is de moeite waard om daar ook eens met uw kinderen te kijken, want het is er nog veel ruimer dan hier.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Vlnr.: Juke Warmerdam bestuursadviseur Communicatie van de gemeente Amstelveen, Kees Muis teamleider Wijkbeheer Noord van de gemeente Amstelveen en Peter Bot wethouder bekijken de locatie van de speelplaats


Aan de Vlielandstraat was er geen sprake van een ‘echte’ opening, want het drassige terrein moet nog verstevigd worden en zwerfkeien om op te zitten moeten worden vervangen door grotere exemplaren. Er is her en der al gras gezaaid, maar dat moet nog goed ingroeien en er komt nog meer gras, vermoedelijk worden graszoden gelegd. Ook de drainage moet zijn werk gaan doen en dan kan de speelplaats feestelijk geopend worden en door de kinderen van de school en uit de omgeving, in gebruik worden genomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De avontuurlijke speelplaats is nog niet open, maar praktisch staat er alles klaar voor de kinderen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het kunstgras is niet goedkoop, maar wel de beste oplossing op lange termijn


Al in 2016 werden de omwonenden uitgenodigd om mee te denken over het ontwerp. Een aantal enthousiaste inwoners kwam met ideeën. Ook de school en kinderburgemeester Melle Vos hebben ideeën aangedragen. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp, waarin vrijwel alle wensen een plek hebben gekregen. Op de speelplaats werden een paar houten speeltoestellen geplaatst, zoals een klimboom, een schommel, een klimparcours en een hangbrug. Op die manier kan er ook bijvoorbeeld een wedstrijd worden uitgezet van toestel naar toestel. Naast de speeltuin is een kunstgrastrapveld aangebracht en ingestrooid met zand in plaats van het discutabele rubbergranulaat. Rond de speelplaats komt geen hek te staan en dat bevordert ook het natuurlijke aanzien van dit terrein tussen de woningen en de flats.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De klimboom, schommel, een klimparcours en een hangbrug wacht op de kinderen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Vlnr: Frank van der Neut senior adviseur wijkbeheer, Marco van Straaten en Marco Izelaar houden zich allemaal bezig met spelrecreatie in Amstelveen. Ze bedenken, uitvoeren en toezichthouden.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De heren worden door de hangbrug direct aangetrokken en ze gaan het echt uitproberen
Wethouder Bot moest natuurlijk de hangbrug direct voor het oog van zijn ambtenaren oversteken en dat gebeurde niet zonder slag of stoot. De hangbrug wiebelde enorm onder het gewicht van de wethouder, want het is bedoeld eigenlijk voor kinderen die natuurlijk veel kleiner en lichter zijn, maar ook soepeler!?! Toch heeft wethouder Bot zijn best gedaan en heeft hij de avontuurlijke tocht overleefd. Als dat nu ook met de gemeenteraadsverkiezingen zo is, zien wij hem later weer terug tijdens de officiële feestelijke openingsceremonie van deze nieuwste speelattractie voor kinderen: de avontuurlijke speelplaats aan de Vlielandstraat in Amstelveen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.