Bijgewerkt: 2 december 2023

De Yaşam Hancilar band treedt op in Nieuw Vredeveld

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
12-05-2019

In het kader van de serie Jazz in de Buurt - Amstelveen zal op Het concert wordt nu op vrijdag 17 mei 2019 tussen 20.00 en 23.00 uur uitgevoerd bij BUURTCAFÉ ELSRIJK te Amstelveen. Het buurtcafé is voorlopig ondergebracht op bij zorgcentrum NIEUW VREDEVELD aan de Rembrandtweg 428 Yaşam Hancilar band-Strange Fish. Yaşam groeide op in een stadje tussen Istanbul en Ankara in het Noordwesten van Turkije. Op zijn 18de verhuisde hij naar Istanbul om aan de technische universiteit een opleiding voor ingenieur te volgen. Tijdens zijn studie was hij ook volop bezig met de muziekwereld die juist in Istanbul te vinden is; speelde er in diverse pop- en jazzbands zowel als zanger als ook gitarist.

In 2006 richtte hij in Istanbul onder de naam ’Jazzmates’ een groep op die louter jazz speelde en daarmee was een nieuw hoofdstuk in zijn leven begonnen; het kwartje was gevallen! In 2008 nam Hancilar deel aan het ‘Nardis Young Jazz Vocalisten Concours’ in Istanbul en viel toen meteen in de prijzen. Hem viel vervolgens de eer te beurt om Turkije te vertegenwoordigen op de achtste International Young Jazz Artists Competition in Estland.

Daarna begon het balletje verder te rollen en werden ze gevraagd voor de grotere nationale en internationale festivals: zeg maar van 'Istanbul tot aan Maastricht'. Kwam vervolgens voor zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam naar Nederland omdat er in Turkije geen goede opleiding voor jazzmuzikanten bestond. Drie jaar geleden studeerde hij af. Tijdens zijn opleiding was hij zover om ook zelf zijn liedjes te schrijven en deze ook op te nemen.Momenteel woont hij in Amsterdam en heeft er zijn eigen muziekschool ‘Music4Life’ waar hij naast zang ook les geeft voor gitaar en werkt samen met meerdere docenten. Zijn eerste CD is getiteld: ‘Here is to Life’. Zoals hij verklaart: 'Ik heb destijds een hele nieuwe stap in mijn leven gezet door mijn baan in Istanbul eraan te geven en in Amsterdam te gaan studeren; achteraf heb ik daar geen moment spijt van gehad. Het was even stevig aanpoten, maar dat ben ik wel gewend en nu ben ik met mijn nieuwe album ‘Strange Fish’ klaar voor het volgende hoofdstuk!' Met zijn vaste band toert hij naast diverse locaties in Nederland ook in zijn geboorteland Turkije. De Yaşam Hancılar Band is een akoestisch, internationaal jazzkwartet. Hun tweede album Strange Fish heeft tien nummers, waaronder drie zelfgeschreven composities. De combinatie van jazz en Braziliaanse standards met originele nummers, dit nieuwe album gaat dieper dan voorheen. Geïnspireerd door verhaal en melodie wordt de band geleid door zanger Yaşam Hancılar, wiens elegante zangstijl en warme, uitnodigende stem het publiek boeien. Zijn huidige band bestaat uit: Yaşam Hancılar vocaal, Coen Molenaar - piano; David de Marez Oyens - contrabas; Enrique Firpi - drums. Een echt internationale line-up!

Locatie: vrijdag 17 mei 2019 tussen 20.00 en 23.00 uur uitgevoerd bij BUURTCAFÉ ELSRIJK te Amstelveen. Het buurtcafé is voorlopig ondergebracht op bij zorgcentrum NIEUW VREDEVELD aan de Rembrandtweg 428. Er is ook voldoende vrije parkeergelegenheid. Entree zaal: € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).  ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’  

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.