Bijgewerkt: 18 mei 2024

De 'Week van het Badminton'

Nieuws -> Sport

Bron: Badminton Nederland
06-08-2012

Voor het eerst in de geschiedenis van de bond, organiseert Badminton Nederland, de Week van het Badminton. Deze vindt plaats van 18 t/m 23 september 2012 en wordt georganiseerd in samenwerking met alle badmintonverenigingen in Nederland.

Het is de bedoeling, dat deze week in de toekomst een jaarlijks vervolg krijgt. Bevlogen ambassadeur van de Week is Lotte Jonathans; deze voormalig internationaal topspeelster is zowel binnen als buiten de badmintonwereld een bekende persoonlijkheid.

Badminton Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Badminton spelers in actie in Amstelveen


De dagen van de week hebben elk een eigen thema:

•Dinsdag 18 september: Dag van de recreant

•Woensdag 19 september: Dag van de jeugd

•Donderdag 20 september: Dag van de vrijwilliger

•Vrijdag 21 september: Dag van de trainer

•Zaterdag 22 september: Dag van de veteraan

•Zondag 23 september: Dag van het wedstrijdbadminton

'We willen de sport opnieuw flink onder de aandacht gaan brengen,'- vertelt Clemens Wortel, sinds juni van dit jaar bondsvoorzitter. “De sport is snel en dynamisch en het verenigingsleven biedt ook een maatschappelijke functie.

Samen met de bij ons aangesloten verenigingen in Nederland hopen we alle facetten van de sport goed te kunnen gaan belichten. We zijn bovendien zeer verheugd, dat Lotte Jonathans een volmondig ‘Ja’ antwoordde, toen we haar vroegen om ambassadeur te zijn van deze week.'

'Lotte – in 2004 de nummer 3 van de wereld in het gemengd dubbelspel én kwartfinaliste op de Olympische Spelen van Athene in het vrouwendubbel – heeft zich tijdens haar topsportcarrière bovendien altijd ingezet om de sport positief onder de aandacht te brengen. Ze heeft een geweldige uitstraling en is in staat om mensen zowel op als naast de baan te motiveren.”

Meer informatie over de allereerste Week van het Badminton is te vinden op www.badminton.nl . Op Twitter, @badm_nederland, wordt het laatste nieuws over de Week van het Badminton gecommuniceerd via #WvhB12.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.