Bijgewerkt: 30 september 2023

De 'Week van de Schildklier' in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland / Schildklierstichting
19-05-2011

Lotgenotenbijeenkomst en informatiestand Schildklierstichting in Ziekenhuis Amstelland

Op woensdag 25 mei 2011 organiseert Schildklierstichting Nederland in samenwerking met Ziekenhuis Amstelland een lotgenotenbijeenkomst. Tevens staat er een informatiestand in de centrale hal. De activiteiten worden georganiseerd ter gelegenheid van de Week van de schildklier.

De informatiestand is bemand door vrijwilligers van de Schildklierstichting Nederland. U kunt tussen 13.00 uur en 16.00 uur terecht voor informatie over uw schildklieraandoening en al uw vragen. De informatiestand staat in de centrale hal bij het Infocentrum.

Als u schildklierpatiënt bent en graag in contact wil komen met andere schildklierpatiënten, dan kan dat tijdens de lotgenotenbijeenkomst. Ontvangst is vanaf 19.00 uur in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland met een kopje koffie. Aan de hand van het landelijke thema tijdens de Week van de Schildklier, 'Werken en leven met een schildklieraandoening', wordt om 19.30 uur het gesprek met elkaar aangegaan.

schildklier Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2011)

De schildklier is een van de grootste endocriene (hormoon) klieren


U kunt gratis deelnemen aan de activiteiten. Voor de lotgenotenbijeenkomst vragen wij u zich aan te melden via SN.RegioWestNL@gmail.com. Dit is mogelijk tot zeer kort voor de bijeenkomst! Voor meer informatie zie www.weekvandeschildklier.nl.

800.000 mensen

Naar schatting hebben 800.000 mensen in Nederland een schildklieraandoening. Uit onderzoek blijkt dat zij veel behoefte hebben aan informatie over het omgaan met hun schildklieraandoening. Een schildklieraandoening kan zorgen, dat je sneller moe bent, stemmingswisselingen hebt, een stapje terug moet doen of minder kunt ondernemen. Dit heeft gevolgen voor ‘kwaliteit van leven’, ‘gezin en relaties’, ‘werk en opleiding’ en ‘sport en hobby’.

In de Week van de Schildklier verschijnt ook een speciale folder. Hierin komen vier schildklierpatiënten aan het woord: Paula, Ingrid, Nel en Teun. Zij deden mee aan het onderzoek ‘Goud in Handen’ en vertellen hoe zij leven en werken met hun schildklieraandoening.

Schildklier?

De schildklier, of thyroïd is een (endocriene) klier gelegen aan de voorzijde van de hals, voor het strottenhoofd, tegen de luchtpijp aan. Hij bestaat uit twee kwabben, opgebouwd uit follikels (blaasjes). Tussen de follikels van de schildklier liggen de parafolliculaire cellen, de zogenaamde C-cellen. De schildklier wordt van bloed voorzien door vier slagaders en is hiermee het meest doorbloede orgaan van het menselijk lichaam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.