Bijgewerkt: 25 juni 2024

De Waterwolftunnel tussen Haarlemmermeer en Aalsmeer is geopend

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Aalsmeer
24-04-2013

De officiële opening voor het verkeer was maandag 22 april 2013 door Theo van Eijk waarnemend burgemeester van Aalsmeer en Theo Weterings, burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer en bestuurders van de provincie. De officiële opening voor het verkeer was maandag 22 april om half twaalf.

Johan Remkes, Commissaris van de Koningin in de Provincie Noord-Holland, gedeputeerde Elisabeth Post en de burgemeesters Theo van Eijk en Theo Weterings maakten een tocht met oldtimers door de Waterwolftunnel. Om 12.00 uur reed het eerste verkeer al, met 80 km per uur, door de nieuwe tunnel.

De Waterwolftunnel is bijna 1,5 kilometer lang waarvan 670 meter een aaneengesloten tunnel vormt. De tunnel heeft een doorrijhoogte van 4,00 meter en is uitsluitend bedoeld voor gemotoriseerd verkeer. Er zijn twee rijstroken in beide richtingen.

Waterwolftunnel Amstelveen
(Foto Gemeente Aalsmeer - 2013)

De 8-jarige Siebe Bakker met wethouder Ad Verburg opent de 1,5 kilometer lange Waterwolftunnel voor het publiek


Op 20 april was het wethouder Ad Verburg van Economische Zaken en Verkeer van de gemeente Aalsmeer, die de tunnel aan het publiek ‘overhandigde’. Op deze Open Dag van de Waterwolftunnel kwamen meer dan 4.000 enthousiaste bezoekers af.

Wethouder Verburg gaf in zijn speech aan:’De nieuwe N201 is heel belangrijk voor Aalsmeerse economie, maar ook nationaal en zelfs internationaal. Deze regio is onderdeel van Greenport Aalsmeer, dat samen met Schiphol miljarden euro’s bijdraagt aan de Nederlandse economie. Door de nieuwe N201 ligt het Aalsmeerse businesspark Green Park Aalsmeer op nog maar vijf minuten rijden van Schiphol.

Waterwolftunnel Amstelveen
(Foto Gemeente Aalsmeer - 2013)

Commissaris Remkes, burgemeesters Van Eijk en Weterings kijken toe, hoe gedeputeerde Post verbaal de tunnel opent door te vragen via het oproepsysteem om de slagboom omhoog te halen


Hier zijn nog prachtige locaties beschikbaar voor bedrijven die goed zichtbaar zijn voor hun klanten. De leefkwaliteit en veiligheid in Aalsmeer, zal door deze tunnel sterk verbeteren. Nu loopt de huidige N201, de drukste provinciale weg van Nederland, dwars door het centrum van Aalsmeer en Uithoorn.

In het hart van deze dorpen passeren hier dagelijks bijna 40.000 motorvoertuigen, waarvan een groot deel vrachtverkeer. Nu die doorgaande weg minder belangrijk wordt, kan Aalsmeer weer een geheel worden en kunnen we daar 400 woningen bouwen.’ Wethouder Verburg opende de tunnel samen met Siebe van 8 jaar, door het laten afgaan van een toeter.

Waterwolftunnel Amstelveen
(Foto Gemeente Aalsmeer - 2013)

Drie bestuurders in een oldtimer, Remkes, Van Eijk en Weterings op weg naar de openingsceremonie bij de toegang naar de Waterwolftunnel


Wervelende show

Mensen konden die gehele dag door de tunnel lopen. Er waren optredens van het popkoor Sonority, de 100-jarige Aalsmeerse Harmonie en het daarmee vergeleken piepjonge popkoor Sounsation Aalsmeer, opgericht in 2010. En ook was een wervelende streetdance show te zien van de dansers van Sportvereniging Omnia. Verder waren er in de tunnel informatieve presentaties over onder andere brandveiligheid en natuurcompensatie.

Waterwolftunnel -doordachte samenwerking bij calamiteiten

Nieuwe N201 nu tussen Uithoorn en Fokkerweg in Haarlemmermeer open

Sinds 18 april heet het gedeelte van de huidige N201 tussen de Fokkerweg (Schiphol-Rijk) en de Amstel (Uithoorn) N196. Op 22 april wordt de Omlegging Aalsmeer-Uithoorn, tussen de Legmeerdijk in Amstelveen en Cargo Entrance/Koolhovenlaan in de Haarlemmermeer, geopend voor verkeer. 

Het gedeelte tussen Uithoorn en de Legmeerdijk in Aalsmeer was al open. Met deze openstelling is weer een nieuw gedeelte van de N201 afgerond.  Omdat er geen twee wegen met de naam N201 operationeel kunnen zijn, is besloten de naam van de oude N201 te wijzigen in N196.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.