Bijgewerkt: 7 oktober 2022

De VVD-Amstelveen fractie komt naar u toe dit najaar

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
29-09-2021

De VVD-Amstelveen fractie heeft een lange traditie van vergaderen op locatie. Sinds het fractievoorzitterschap van Kees Noomen in 2010 werd vergaderen op locatie in Amstelveen standaard ingevoerd. Zijn motto en ook die van VVD-wethouders Herbert Raat en Rob Ellermeijer is 'van achter je bureau kan je niet goed beoordelen wat er in de samenleving leeft.'

Corona voorbij, versneld inhalen. De VVD-fractie bezocht de afgelopen jaren, Het Tweede Thuis, verpleeghuis Groenelaan, het Bostheater, schaatsvereniging de Poelster, woningcorporaties, bewonersverenigingen, Schouwburg Amstelveen, voetbalclub Sporting Martinus, bouwbedrijf Netjes en velen anderen. Net zoals Tweede Kamerleden vaak op werkbezoek gaan is dit de manier om informatie op te halen uit de samenleving. Helaas was dit door Corona het afgelopen jaar niet mogelijk. Nu het weer mag willen wil de VVD-fractie deze achterstand versneld inhalen door de komende maanden iedere fractievergadering buiten het gemeentehuis te houden. Twee weken geleden was de fractie al bij het Bostheater en deze week was de VVD te gast bij Bibliotheek Amstelland op het Stadshart.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2021)

De VVD-Amstelveen fractie is onder de indruk van ondernemende en innovatieve plannen van de Bibliotheek Amstelland


Ondernemende bibliotheek. Directeur Daphne Janson en Lizet van Zegveld manager Publieke Dienstverlening hebben de VVD-fractie verteld over de ontwikkelingen bij de bibliotheek. Jaarlijks worden er 400 activiteiten georganiseerd, maar afgelopen jaar was dit natuurlijk minder. Ondanks Corona heeft de bibliotheek de zaken goed op orde, financieel, maar ook de ontwikkeling van het aantal leden. De bibliotheek heeft een belangrijke rol in de Amstelveense samenleving. Samen met het team en vrijwilligers bereikt de bibliotheek veel doelgroepen. Men stimuleert het lezen bij kinderen, werkt samen met scholen, traint leesvaardigheid bij volwassenen en biedt ook cursussen digitale vaardigheden voor ouderen. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid worden momenteel veel Amstelveners geholpen met het installeren van de Coronacheck App.

De VVD-fractie is onder de indruk van ondernemende en innovatieve plannen van de bibliotheek. 'Wij zijn trots op onze bibliotheek en zien er naar uit de uitdagingen te helpen realiseren' - aldus Bas Zwart, woordvoerder Jeugd en Onderwijs. De komende weken staan onder meer de volgende instellingen en locaties op het programma: Sportbedrijf Amstelveen, Bedrijventerrein Legmeer, SBO de Bloeiwijzer en Uilenstede. Wilt u in contact komen met de Amstelveense VVD-fractie of wilt u dat zij bij uw organisatie langskomen, neem dan contact op met Kees Noomen of Bas Zwart. c.noomen@amstelveen.nl of b.zwart@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.