Bijgewerkt: 22 mei 2022

De Union Big Band treedt op met Syrische musici in Griffioen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Griffioen/Stichting Tpodium
02-07-2016

Het Griffioenseizoen krijgt op vrijdag 8 juli 2016 een swingend staartje met het optreden van de Union Big Band die bestaat uit conservatoriumstudenten en Syrische musici. Omdat sinds kort vlak bij de Griffioen in Amstelveen een vluchtelingenopvang is gevestigd, hebben de organisatoren een speciale actie: elke bezoeker bekostigt met zijn of haar kaartje een vrijkaartje voor een vluchteling: SAM SAMstelveen!

The Syrian Big Band is een mix van het Rotterdams Conservatorium met 8 Syrische jazzmusici. De Conservatorium Big Band wordt geformeerd uit de beste jazzstudenten van Codarts Rotterdam. Al vele malen trad de big band op tijdens het North Sea Jazz Festival. Dit jaar is er een unieke samenwerking met de Syrian Big Band, die als eerste big band in de Arabische wereld de jazzmuziek een stem gaf in thuisland Syrië. De Syrian Big Band is weliswaar een jazzorkest, maar valt op door het gebruik van diverse traditionele Oosterse muziekinstrumenten.

De Griffioen organiseert, samen met de Stichting Tpodium, dit benefietconcert in het kader van Sam SAMstelveen, bedoeld als een verbroedering met het lot van de Syrische  vluchtelingen die in en rondom Amstelveen gehuisvest zijn. In deze formatie aangevuld met Saxofonisten Tineke Postma en Dick de Graaf staat dit gezelschap zondag 10 juli op het North Sea Jazz Festival, maar op vrijdag 8 juli treden ze dus op in Amstelveen.Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door diverse Amstelveense sponsors, maar alle sympathisanten en muziekliefhebbers uit Amstelveen en omstreken kunnen ook hun bijdrage leveren: iedereen die een kaartje koopt, 'bekostigt' daarmee ook een vrijkaartje voor een bewoner van de naast Uilenstede gevestigde vluchtelingenopvang in Kronenburg. We hopen, dat dit unieke initiatief aanslaat en dat veel vluchtelingen het concert kunnen bijwonen.

KAARTEN BESTELLEN? http://www.griffioen.vu.nl/nl/voorstellingen/syrian-big-band.aspx Wij nodigen diverse bedrijven uit om kaarten te willen sponsoren voor hun relaties en personeel. Namen van de betrokken bedrijven zullen tijdens het concert worden benoemd. Adres: Cultuurcentrum Griffioen Uilenstede 106, 1183 Amstelveen

Samenstelling Syrian Big Band:

Met Ilja Reijngoud (conductor); Abdalhadi Deeb en Ibrahim Kevo (vocals); Andrés Passinetti (flute); Mohamad Fityan (Ney); Alekszandr Jaremko en Thijs Nissen (alto saxophone); Frank, Jesse en Nader Issa (tenor saxophone); Zeth Latukolan (baritone saxophone); Daniel Clason, Laurie Carpenter, Majd Chehayed, Rani Elias en Sinan Sesen (trumpet); Alejandro Torres, Miguel Moises, Odei Al-Magut, Seynabou Claerhout en Sonja Bleeh (trombone); Michalis Chovelas (Tarhu); Hannibal Saad en Victor Nieukerken (guitar); Nizar Rohana (oud); Robert Koemans en Rowan de Vos (piano); Tomek van Leeuwen (double bass); Sander Smeets (drums); Ruven Ruppik (percussion); Jacobus Thiele en Majd Houhaid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.