Bijgewerkt: 21 juni 2024

De Stadia-streamingdienst van Google stopt

Nieuws -> Technologie

Bron: Google Blog
30-09-2022

Phil Harrisson vice-voorzitter en algemeen directeur van Stadia meldt het op Google Blog: 'Google investeert al jaren in meerdere aspecten van de game-industrie. We helpen ontwikkelaars met het bouwen en distribueren van game-apps op Google Play en Google Play Games. Makers van games bereiken een wereldwijd publiek op YouTube via video's, livestreaming en Shorts. En onze cloudstreamingtechnologie zorgt voor meeslepende gameplay op grote schaal.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De 'Founder's Edition' en 'Premiere Edition' bundels voor Stadia bevatten beide een controller en een Chromecast Ultra, hoewel de kleuren van de controller verschilden

Een paar jaar geleden lanceerden we ook een gamingdienst voor consumenten, Stadia. En hoewel Stadia's benadering van streaming games voor consumenten was gebouwd op een sterke technologische basis, heeft het niet de tractie bij gebruikers gekregen die we hadden verwacht, dus hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze Stadia-streamingdienst af te bouwen.

We zijn de toegewijde Stadia-spelers die vanaf het begin bij ons zijn geweest dankbaar. We vergoeden alle aankopen van Stadia-hardware via de Google Store en alle aankopen van games en add-on's via de Stadia-winkel. Spelers blijven toegang houden tot hun spelbibliotheek en kunnen tot 18 januari 2023 spelen, zodat ze hun laatste speelsessies kunnen afronden. We verwachten de meeste terugbetalingen medio januari 2023 afgerond te hebben. We hebben meer details voor spelers over dit proces in ons Helpcentrum.Het onderliggende technologieplatform van Stadia heeft zich bewezen op schaal en overstijgt de gamewereld. We zien duidelijke mogelijkheden om deze technologie toe te passen in andere onderdelen van Google, zoals YouTube, Google Play en onze inspanningen op het gebied van Augmented Reality (AR). We blijven sterk betrokken bij gaming en we blijven investeren in nieuwe tools, technologieën en platforms die het succes van ontwikkelaars, partners in de sector, cloudklanten en makers bevorderen.

Voor het Stadia-team is het opbouwen en ondersteunen van Stadia vanaf de grond gevoed door dezelfde passie voor games als onze spelers. Veel leden van het Stadia-team zullen dit werk voortzetten in andere delen van het bedrijf. We zijn zo dankbaar voor het baanbrekende werk van het team en we kijken ernaar uit om een impact te blijven hebben in games en andere industrieën met behulp van de fundamentele Stadia-streamingtechnologie.'

Stadia is een door Google ontwikkelde en beheerde cloud gaming-dienst. Het is toegankelijk via Chromecast Ultra en Android TV-apparaten, op personal computers via de Google Chrome-webbrowser en andere op Chromium gebaseerde browsers, Chromebooks en tablets met Chrome OS, en de Stadia-mobiele app op ondersteunde Android-smartphones zolang de laatste versie van de Chrome-browser en de laatste versie van de Stadia-app zijn geïnstalleerd. Er is ook een experimentele modus met ondersteuning voor alle Android-apparaten die de Stadia mobiele app kunnen installeren. In december 2020 bracht Google een iOS-browser gebaseerde progressieve webapplicatie voor Stadia uit, die gameplay in de Safari-browser mogelijk maakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.