Bijgewerkt: 19 april 2024

De SpaceX Dragon is aangekomen bij het ISS

Nieuws -> Technologie

Bron: NASA
31-05-2020

NASA-astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley aan boord van de SpaceX Dragon Endeavour zijn aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS. De Crew Dragon arriveerde in de Harmony haven van het station, waar hij om 10:16 uur EDT aanmeerde terwijl het ruimteschip ongeveer 262 mijl (422 km) boven de noordelijke grens van China en Mongolië vloog. Na zachte vangst, werden 12 haken gesloten om een harde vangst bij 10:27 a.m. te voltooien. De Teams zullen nu beginnen met het leiden van standaardlektests en druk tussen het ruimtevaartuig als voorbereiding op het openen van het luik dat voor ongeveer 12:45 p.m. wordt gepland.



NASA Televisie en de website van het agentschap blijven live ononderbroken dekking geven van de SpaceX Demo-2 missie van het agentschap. Behnken en Hurley maakten geschiedenis Zaterdag aangezien zij de eerste Amerikanen werden om op een Amerikaanse raket van Amerikaanse grond aan het ruimtestation in bijna een decennium te lanceren. Hun succesvolle docking voltooide veel van de test doelstellingen van de SpaceX Demo-2 missie, en de rest zal worden voltooid als het ruimteschip werkt als onderdeel van het ruimtestation, dan aan het einde van de missie inklimmen en afdalen voor een parachute landing in de Atlantische Oceaan.

Aan boord van het ruimtestation bereiden expeditie 63 commandant en NASA-astronaut Chris Cassidy en de Russische kosmonauten Anatoly Ivanishin en Ivan Vagner zich voor om Behnken en Hurley aan boord van het station te verwelkomen. Volg de activiteiten van de missie en krijg meer informatie op: https://blogs.nasa.gov/station . Leer meer over de activiteiten van de commerciële bemanning en het ruimtestation door @Commercial_Crew, @space_station en @ISS_Research op Twitter te volgen, evenals de Commerciële Bemanning Facebook, ISS Facebook en ISS Instagram-accounts.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.