Bijgewerkt: 27 mei 2024

'De Poelster' opent het nieuwe schaatsseizoen

Nieuws -> Sport

Bron: A.S.V. De Poelster
15-09-2010

De Amstelveense Schaats Vereniging 'De Poelster' opent op vrijdagavond 1 oktober 2010 het nieuwe schaatsseizoen. Mede dankzij de afgelopen winter mochten er een aantal nieuwe leden verwelkomd worden, want als het weer een winter met natuurijs wordt, kun je beter “niet over een nacht ijs gaan”.

Tijdens de openingsavond kun je kennismaken met de schaatsvereniging, eventueel gelijk lid worden en worden er demonstraties schaatsen slijpen gegeven. Vanaf 20:00 uur ben je op vrijdag 1 oktober welkom in het clubhuis aan de Doorweg te Amstelveen.

Poelster team Amstelveen
(Foto AVS Poelster - 2010)

Het Poelster team


Schaatsen bij De Poelster

A.S.V. De Poelster biedt haar leden (van 5 tot 80 jaar), op de Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam, schaatslessen voor jeugd van 5 - 12 jaar, wedstrijdtrainingen voor jeugd (vanaf 12 jaar), senioren en veteranen en ook recreatieschaatsen.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij op diverse dagen van de week. Surf naar http://www.poelster.nl om meer informatie krijgen en je aan te melden voor het komende schaatsseizoen. Naast de schaatstrainingen organiseert De Poelster ook bos-, fiets- en spinning-trainingen om de conditie op peil te houden.

Jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen is bedoeld voor kinderen tussen 5 en 12 jaar en vindt plaats op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Er zijn twee mogelijkheden, te weten vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Spelenderwijs worden de kinderen de beginselen van het schaatsen bijgebracht.

Hierbij wordt gewerkt met groepjes van ca. 10 kinderen, onder leiding van ervaren jeugdschaatsbegeleiders van De Poelster, waarbij er op wordt gelet dat het niveau niet te veel verschilt. Plezier in het schaatsen staat bij ons voorop, zodat we ook heel leuke dingen organiseren gedurende het seizoen.

Ook bij de Jaap Eden IJsbanen wordt het schaatsseizoen geopend! Vanaf zaterdag 9 oktober 2010 kan er weer volop geschaatst worden bij Jaap Eden IJsbanen. Iedereen kan op deze dag vanaf 12 uur schaatsen voor de historische lage toegangsprijs van slechts € 0,20. Er is gratis controle van je schaatsen op scherpte en ronding, slijpen van schaatsen voor de helft van de prijs en om 14.00 uur rondjes rijden met de instructeurs en spelletjes voor de jeugd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.