Bijgewerkt: 18 mei 2024

De Molukken weer kampioen bij WK Team Tennis 2012

Nieuws -> Sport

Bron: Angel Souisa
12-06-2012

Toen op zondag 10 juni 2012 wethouder John Levie om 18.00 uur binnen kwam lopen op Sportpark De Kegel was de spanning te snijden, omdat de beslissende wedstrijd - de mixed dubbel tussen Indonesië en Canada- nog bezig was.

WorldTennis Amstelveen
(Foto Angel Souisa - 2012)

De Molukken met de tennisrackets


Afhankelijk van wie er zou winnen moest er sowieso naar het saldo gekeken worden, omdat het aantal behaalde punten zo dicht op elkaar zat. Het was onmogelijk nog te zeggen wie er op de 1e, 2e en 3e plaats zou eindigen, maar de wethouder van de sport heeft de sfeer goed mee mogen maken. Canada won met een tiebreak van Indonesië, maar na de saldo berekening waren De Molukken uiteindelijke kampioen, Canada tweede en Indonesië derde.

WorldTennis Amstelveen
(Foto Angel Souisa - 2012)

De Molukken met de gewonnen 1e prijs


Jack Manuputty, de coach van De Molukken hield een emotionele speech; hij draagt de eerste prijs op aan zijn onlangs overleden moeder, die hem altijd in de sport gesteund heeft. De Molukken deden voor de derde keer mee, en zijn voor de tweede keer kampioen. Voor meer informatie van andere deelnemende teams: www.worldtennis.nl  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.