Bijgewerkt: 2 december 2021

De Meent wordt hersteld na de grote brand

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
09-09-2009

Wijkcentrum 'De Meent', waar vorige week zondag een grote brand woedde, wordt in oude glorie hersteld. Het pand hoeft niet te worden gesloopt. De scholen rond het wijkcentrum zijn volgens plan weer gaan draaien. Woensdag konden de leerlingen van De Pionier en de Cirkel weer in de schoolbanken plaatsnemen.

Meent Amstelveen
(Foto Ronald van Doorn - 2009)

Op zondagavond 30 augustus 2009 is brand uitgebroken in het wijkcentrum 'De Meent'


De kinderen van de Willem Alexanderschool kregen vanaf vrijdag weer les, een deel van hen in lokalen van de beide andere scholen en de overigen in lokalen aan Marne. Herstel van hun eigen gebouw duurt nog circa twee weken. De stichting Cardanus had begin deze week voor bijna alle cursussen en activiteiten elders onderdak gevonden. Deelnemers kunnen terecht in andere wijkcentra, steunpunten van Vita Welzijn en Advies, de gymzaal Marne, Résidence Fontaine Royale, De Buurtkamer, Het Zonnehof en het Amstelveen College.

Voor cursussen yoga, tai chi, latin dance en blokfluitles is nog geen ander onderdak gevonden. Voor de vaste activiteiten moet voor nog een groter deel een plek worden gevonden. De oorzaak van de brand is niet achterhaald. Wel staat volgens brandweer en politie vast, dat de brand binnen het pand begon. Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting. De omvang van de financiële schade is pas eind dit jaar bekend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS