Bijgewerkt: 17 juni 2024

De Losse Leeskring leest 'Meester Mitraillette' in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: /nieuwsthumbs/bibliotheek-amstelland.png
03-04-2015

Dinsdag 14 april 2015 is er weer een Losse Leeskring in bibliotheek Aalsmeer. Hier kunt u met andere geïnteresseerde lezers praten over een goede roman. De Losse Leeskring is vooral bedoeld voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om zich voor meerdere datums vast te leggen. Deze keer staat de roman 'Meester Mitraillette' van Jan Vantoortelboom centraal. Hierin laat de schrijver op onnavolgbare wijze zien hoe schuldgevoelens een leven kunnen ontwrichten.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Boekomslag 'Meester Mitraillette' van Jan Vantoortelboom


De Eerste Wereldoorlog. Een jonge schoolmeester staat voor het vuurpeloton, ter dood veroordeeld als deserteur. Waarom is hij gedeserteerd? Wat heeft de jongen Marcus Verschoppen ermee te maken? En zijn moeder? In flashbacks lezen we, hoe een jonge schoolmeester opgroeit in Gent, botst met zijn ouders en een speciale band krijgt met zijn leerling Marcus Verschoppen. Door een rechter wordt hij naar het front gestuurd, waar hij onder het commando komt van een man die hem haat. Dan komt de ware aard van beiden naar boven.

Dinsdag 14 april 2015 van 19.00 uur tot 21.00 uur in bibliotheek Aalsmeer. Deelname kost € 7,50. Bibliotheekpashouders betalen € 5,--. De prijzen zijn inclusief een drankje. Kaarten voor de Losse Leeskring zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl Adres: Bibliotheek Aalsmeer Marktstraat 19a Aalsmeer
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.