Bijgewerkt: 3 oktober 2023

De Landelijke Opschoondag in Amstelveen in 2022

Nieuws -> MIlieu

Bron: Jacqueline Quarles van Ufford
22-03-2022

De landelijke opschoondag bracht op 19 maart 2022 ook in Amstelveen veel mensen op de been. Vanuit 8 startlocaties gingen circa 175 mensen de straat op. Het mooie weer hielp mee aan de opkomst. In het zuiden van Amstelveen brachten de coördinatoren van ontmoetingscentrum De Meent ruim 30 mensen in beweging en in het noorden sloten veel mensen zich aan bij de Rommelrapers van Randwijck.

Foto Amstelveen
(Foto Myra van Vuurst - 2022)

Deelnemers van de landelijke opschoondag 19 maart 2022 in Amstelveen


Naast de bekende wijkcentra als De Bolder, Alleman Pluspunt, Westend en Buurtkamer KKP werd in de Operabuurt vanaf de garage van een privéwoning gestart; in Bovenkerk startte een grote bewonersgroep vanuit restaurant Silversant. De medewerkers van Groenbeheer haalden circa 400 kilo zwerfafval op de locaties af. Na afloop werden de deelnemers bij de startlocaties getrakteerd op koffie en thee, en op taart van een bekende kruidenier. De volgende landelijke opschoondag in Amstelveen vindt plaats tijdens de World Cleanup Day op zaterdag 17 september 2022.

World Cleanup Day is een jaarlijks wereldwijd sociaal actieprogramma dat gericht is op de bestrijding van het wereldwijde probleem van vast afval, waaronder het probleem van het afval op zee. Het wordt gecoördineerd door de wereldwijde organisatie Let's Do It! World, waarvan het hoofdkwartier gevestigd is in Tallinn, Estland. De volgende World Cleanup Day is op 17 september 2022. World Cleanup Day omvat opruimacties van zwerfvuil en het in kaart brengen van afval in elke tijdzone. In bijna elk land worden milieuopruimacties gehouden, tot ze in de buurt van de internationale datumgrens in Hawaï en Amerikaans Samoa eindigen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.