Bijgewerkt: 3 december 2023

De Kunstuitleen Amstelveen verhuist naar de Cultuurstrip

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
20-07-2015

In het komend najaar verhuist de Kunstuitleen Amstelveen (stichting SBK) naar de begane grond van de Volksuniversiteit. Zo kwamen de Kunstuitleen en de Volksuniversiteit en de gemeente deze week overeen.

Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur: “Ik juich de verhuizing van harte toe. Ik vind het belangrijk, dat de Kunstuitleen op een goede zichtlocatie zit, waarbij de drempel om binnen te lopen lager is. Zo kunnen meer Amstelveners makkelijker kennis maken met kunst. Daarnaast is het als gemeente onze wens om meer leven in de cultuurstrip te brengen. Met de verhuizing van de Kunstuitleen naar de strip zetten we daar een nieuwe stap toe”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur


 Herbert Bos, directeur Kunstuitleen: “ De Kunstuitleen is op de huidige locatie niet goed zichtbaar. Een verhuizing naar een begane grondlocatie in het Stadshart zal ook bijdragen aan de verlevendiging van het Stadsplein en in het pand, waar de Volksuniversiteit en de Muziek- en Dansschool gevestigd zijn. Er kan op deze manier ook een gunstige overloop ontstaan tussen de verschillende publieksgroepen die van de diensten van de drie instellingen gebruik maken”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Bos, directeur van de Kunstuitleen Amstelveen en de Volksuniversiteit Amstelland


Om de Kunstuitleen goed te kunnen huisvesten is een kleine verbouwing nodig. Naast het geschikt maken van de ruimte voor de Kunstuitleen, worden ook de balies van de Volksuniversiteit en de Muziek- en Dansschool aangepast. Deze nieuwe samenwerking is een ander bijkomend voordeel van de verhuizing. Op langere termijn levert de samenwerking ook een besparing van (huur)kosten op.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.