Bijgewerkt: 7 oktober 2022

De Kunstroute Amstelveen is een succes!

Nieuws -> Cultuur

Bron: Rien Alink
16-05-2014

De Kunstroute Amstelveen werd half april 2014 officieel geopend. Na een periode van ruim een maand kan worden gesproken over een succes. Bij zowel het Museum Jan van der Togt als het Cobra Museum zijn de brochures met de kunstwerken en de plattegronden gratis beschikbaar. Ruim 1500 brochures zijn al uitgegeven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Brigitte Kalf: 'Nesserlaan' Ouderkerkerlaan 26 - Paneel 26


De plattegronden maken het mogelijk de looproute te volgen en de digitaal afgedrukte kunstwerken op de locaties te bewonderen. De route loopt vanaf het Cobra Museum via de onderdoorgang A9 ( Keizer Karel Galerie), de Ouderkerkerlaan, Stationsstraat, Dorpsstraat naar het Museum Jan van der Togt en vice versa.

De route van de Kunstroute Amstelveen is ook te bekijken in de Centrale Bibliotheek. Op een touch screen is de route inclusief plattegrond op te roepen. Op een groot informatiescherm zijn de kunstwerken bovendien met een zekere regelmaat te zien. Ook is er een speciale app ontwikkeld en de brochure is te downloaden via Google Play, of Apple iTunes. De route is aangegeven en per adres kan het kunstwerk worden opgeroepen en bekeken. Sponsors worden nadrukkelijk vermeld. Ook de app is gratis te verkrijgen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Marianne van der Meer: 'Evolutie' Dorpsstraat 26 - Paneel 33


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Fred Cohen: 'Groen Hart' - Ouderkerkerlaan 19 - Paneel 12


De organisatoren zullen in de komende periode op gezette tijden de aandacht op de kunstroute blijven vestigen. Zo wordt in juni de Triënnale georganiseerd (de driejaarlijkse expositie van professionele kunstenaars), waarbij de verbinding Cobra Museum en Museum Jan van der Togt opnieuw een rol speelt. In augustus volgt in de Kunstuitleen een tentoonstelling van de originele kunstwerken van deelnemende kunstenaars. In september 2014 is de opening van het nieuwe culturele seizoen. Ook daarin past een initiatief als de kunstroute. Verdere informatie is steeds te vinden op de website www.kunstrouteamstelveen.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.