Bijgewerkt: 18 augustus 2022

De Koreaanse popgroep VAV -Very Awesome Voice naar Poppodium P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
07-12-2018

Koreanen komen met exclusieve NL show naar Amstelveen. Op vrijdag 14 december 2018 ontvangt poppodium P60 K-pop act VAV (브이에이브이) in Amstelveen. De band tourt door Nederland met hun ‘Señorita Tour’. Het optreden in Amstelveen zal hun enige optreden in Nederland zijn.

VAV bracht in 2015 hun debuut mini-album ‘Under the Moonlight’ uit. Nu keert de zevenkoppige k-pop act terug met hun hit ‘Señorita’. Met hun ‘Señorita Tour’ vernoemd naar de gelijknamige single zullen ze een stop maken in acht Europese steden verdeeld over zeven landen. Een van deze steden in Amstelveen. De band komt dus voor een exclusieve NL-show naar P60. Vrijdag 14 december // zaal open 18:00 // aanvang 20:00 // vvk: GE € 35 EE € 55 Silver € 90 Gold € 120 Platinum € 135. Meer informatie: https://p60.nl/agenda/2277 Tickets hier.K-pop (afkorting van Koreaanse pop; Hangeul: 케이팝) wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan audiovisuele elementen. Terwijl de moderne vorm van K-pop al in het begin van de jaren '90 kan worden getraceerd, is de term al sinds 2000 populair geworden en vervangt hij de term Gayo (가요), die ook verwijst naar de binnenlandse popmuziek in Zuid-Korea. Hoewel het over het algemeen 'populaire muziek' binnen Zuid-Korea classificeert, wordt de term vaak in engere zin gebruikt om een moderne vorm van Zuid-Koreaanse pop te beschrijven die wordt beïnvloed door stijlen en genres uit de hele wereld, zoals experimentele, jazz, gospel, hiphop, R&B, reggae, elektronische dans, folk, country, en klassiek bovenop de unieke traditionele Koreaanse muziek wortels.

De modernere vorm van het genre ontstond met een van de vroegste K-popgroepen, Seo Taiji en Boys, die zich in 1992 vormden. Hun experimenten met verschillende stijlen en genres van muziek en de integratie van buitenlandse muzikale elementen hielpen om de hedendaagse muziekscene van Zuid-Korea vorm te geven en te moderniseren.

De moderne K-pop 'idool'-cultuur begon met de boyband H.O.T. in 1996, toen K-pop uitgroeide tot een subcultuur die enorme aantallen tieners en jongvolwassenen vergaarde. Na een ineenstorting van de vroege K-pop, begonnen TVXQ en BoA vanaf 2003 een nieuwe generatie K-pop idolen die het muziekgenre op de naburige Japanse markt brak en K-pop vandaag de dag nog steeds internationaal populair maken. Met de komst van online sociale netwerkdiensten en Koreaanse tv-programma's wordt de huidige wereldwijde verspreiding van K-pop en Koreaans entertainment, bekend als de Koreaanse golf, niet alleen in Oost- en Zuidoost-Azië gezien, maar ook in Latijns-Amerika en de Westerse wereld, die een wijdverbreid wereldwijd publiek bereiken. K-pop heeft een belangrijke invloed op de mode in Azië, waar de trends van idolen worden gevolgd door een jong publiek. Sommige idolen hebben de status van mode-iconen verworven, zoals G-Dragonen CL, die herhaaldelijk heeft samengewerkt met modeontwerper Jeremy Scott, die het label 'muze' kreeg.

VAV (Hangeul: 브이에이브이; verkort van Very Awesome Voice) is een Zuid-Koreaanse jongensgroep gevormd door A Team Entertainment (voorheen AQ Entertainment) in Seoul, Zuid-Korea. De groep bestaat momenteel uit zeven leden: St.Van, Baron, ACE, Ayno, Jacob, Lou en Ziu. Zij debuteerden op 31 oktober 2015 met het mini-album 'Under the Moonlight'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.