Bijgewerkt: 2 december 2021

De Kaagbaan tijdelijk minder in gebruik

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
24-09-2009

Amsterdam Airport Schiphol heeft op aandringen van Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en na overleg met de luchtvaartsector een maatregel genomen, om te voorkomen, dat enkele handhavingspunten voor de geluidbelasting ten zuiden van de Kaagbaan overschreden worden.

Kaagbaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De Kaagbaan op Schiphol


Dat betekent dat de Kaagbaan met ingang van 24 september 2009 tot het einde van het operationeel jaar (een operationeel jaar in de luchtvaart loopt van 1 november tot en met 31 oktober) tussen 06.30 en 23.00 uur bij zuidelijke wind veel minder wordt ingezet als startbaan.

In deze periode wordt startend vliegverkeer van de Kaagbaan, afhankelijk van de weersomstandigheden, voornamelijk over de Aalsmeerbaan en in mindere mate over de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan richting het zuiden geleid. Door dit aangepaste baangebruik zullen vooral de inwoners van Aalsmeer en Uithoorn en van Amstelveen meer geluidbelasting ondervinden.

Schiphol is zich ervan bewust dat deze maatregel mogelijk veel onnodige hinder kan veroorzaken, maar het huidige geluidstelsel vraagt helaas hierom. Op www.bezoekbas.nl  en op www.luchtverkeersleiding.nl  is het actuele  baangebruik te zien. Op de laatste website is ook het verwachte baangebruik op te vragen.

Bas staat voor 'Bewoners Aanspreekpunt Schiphol' en is de plek voor informatie en klachten over het vliegverkeer van en naar Schiphol voor omwonenden. Bas is bereikbaar via telefoonnummer 020-6015555 en is dagelijks van 9.00 - 17.00 uur geopend, ook in het weekend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS