Bijgewerkt: 2 december 2021

De Kaagbaan is buiten gebruik tot 2 juni 2013

Nieuws -> Schiphol

Bron: Gemeente Aalsmeer
22-05-2013

De Kaagbaan, een start- en landingsbaan van luchthaven Schiphol is van maandag 20 mei tot en met naar verwachting zondag 2 juni 2013 buiten gebruik vanwege regulier onderhoud. In deze periode zal de Aalsmeerbaan gedurende de dag intensiever worden gebruikt.

Tijdens piekperioden zal ook de Zwanenburgbaan worden ingezet, voor landingen vanuit en starts naar het zuiden. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft ontheffing verleend om gedurende deze periode van onderhoud gebruik te mogen maken van de Buitenveldertbaan als startbaan en van de Schiphol-Oostbaan als landingsbaan.


Grotere kaart weergeven De Kaagbaan (06-24) is 45 meter breed en 3490 meter lang

Gedurende de nacht zal de Zwanenburgbaan worden gebruikt als vervanger voor de Kaagbaan. Dit gebeurt normaal gesproken alleen bij harde zuiden- of noordenwind, maar zal nu in alle nachten van 20 mei tot en met 2 juni 2013 het geval zijn. Vooral de bewoners van gebieden ten zuiden van de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan zullen in de periode van het reguliere onderhoud aan de Kaagbaan meer overlast ondervinden.

Voor vragen en/of klachten kunnen inwoners terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit is het informatie- en klachtencentrum, waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is bereikbaar via telefoonnummer (020) 601 55 55 en is dagelijks van 9.00 - 17.00 uur geopend, ook in het weekend. Voor meer informatie kunt u terecht op www.bezoekbas.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS