Bijgewerkt: 17 juni 2024

De Internet Gezondheid Check van Mozilla

Nieuws -> Internet

Bron: Mozilla / Wikipedia
04-09-2009


Als onderdeel van de Mozilla Service Week en OneWebDay vraagt de Mozilla gemeenschap, computercontroles uit te voeren, om de gezondheid van de computers van websurfers op te voeren.

Surfen op het web met een oude browser of verouderde plugins kan resulteren in een ongezond systeem, verstopt met virussen, verbonden met botnets en andere verschrikkingen van internetbeveiliging.

Erger nog, het is meer dan alleen een probleem voor de gebruiker zelf, het is gevaarlijk voor iedereen online. Maar u hoeft niet achter de bank te schuilen van angst. Net zoals een jaarlijks lichamelijk onderzoek, kan Internet Gezondheid (Health) Check hetzelfde doen bij een computer.

Vrijwilligers tijd

Als onderdeel van Mozilla Service Week en OneWebDay Mozilla vraagt de Mozilla gemeenschap en andere technisch onderlegde mensen tijd, om als vrijwilliger Internet Gezondheids controles uit te voeren op computers, die eigendom zijn van mensen of organisaties, die uw hulp nodig hebben, om veilig online te kunnen zijn. Internet Health Check, het is zo makkelijk als 1, 2, 3, 4!

    1. Update naar een moderne browser en stop met het gebruik van Internet Explorer 6

    2. Veiligheid kan leuk zijn: Update plugins zoals Flash, Java en QuickTime

    3. Zet hem op de automatische piloot: stel de browsers en plugins in op automatische updates, waar mogelijk

    4. Leer ze over het belang van de browser- en plugin-updates

Wie heeft het nodig?

U kunt een Internet Gezondheid Check uitvoeren voor iedereen, die u kent en deze mensen zouden kunnen profiteren van de hulp van een technisch onderlegde vriend, vooral als ze nog met Internet Explorer 6 (IE6) surfen. Help een lokale organisatie, school, buurthuis, sportgroep, uw vrienden en familie en houdt hun computers gezond. Met een paar eenvoudige stappen kunt u het internet veilig houden.

Hoe controleert u de computer?

Voor het uitvoeren van een Internet Health Check kies eerst de instructies (Engels) voor het in gebruik zijnde besturingssysteem:


Mozilla Amstelveen
(Wikipedia - 2009)

Mozilla is de mascotte van de al opgeheven Netscape Communications Corporation, voorheen genaamd Mosaic Communications Corporation. Aanvankelijk nam de mascotte verschillende vormen aan, waaronder van een gehelmde astronaut of 'Spaceman', maar de uiteindelijke keuze was een Godzilla-achtige hagedis met op een Godzilla lijkende naam. Het werd ontworpen door Dave Titus in 1994


Mozilla?

Mozilla is een project, dat de ontwikkeling van Netscape Communicator voortzet als een open source-project. Het bestaat uit verschillende componenten, waaronder de webbrowser Firefox. In het najaar van 2003 besloot AOL te stoppen met de ontwikkeling van Netscape, nadat men had besloten om Microsoft's Internet Explorer als standaardbrowser te gaan gebruiken. Sindsdien valt het project onder de verantwoordelijkheid van de Mozilla Foundation.

Compatibiliteit met open internetstandaarden wordt nagestreefd, ook hoge prestaties en de mogelijkheid, om Mozilla op andere besturingssystemen en platforms te laten werken.

Firefox?

Mozilla Firefox is een gratis en open source webbrowser, het stamt van de Mozilla Application Suite en wordt beheerd door de Mozilla Corporation. Het gebruikersaandeel van Firefox op de hele wereld was in augustus 2009 22,98% van alle webbrowsers, waarmee Firefox is de tweede meest populaire browser na Microsoft's Internet Explorer.

Mozilla Thunderbird?

Mozilla Thunderbird is een gratis, open source, cross-platform e-mail en nieuws-client, werd ontwikkeld door de Mozilla Foundation. Het project is gemodelleerd naar Mozilla’s  Firefox, een project die gericht is op het creëren van een web browser. Op 7 december 2004, werd versie 1.0 uitgebracht, met meer dan 500.000 downloads in de eerste drie dagen van de release en de 1.000.000 in 10 dagen.

Open source?

Open source is een benadering van het ontwerp, de ontwikkeling en distributie van gratis software en biedt praktische toegankelijkheid tot de bron: de softwarecode.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.