Bijgewerkt: 18 mei 2024

De Groene Club maakt ook Amstelveense sportclubs duurzaam

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
09-02-2021

De Amstelveense sportclubs die een buitensportaccommodatie bespelen zijn maandagavond 8 februari 2021 bijgepraat over de verdere mogelijkheden voor verduurzaming van hun accommodaties. Tijdens een digitale bijeenkomst kregen zij een presentatie van ‘De Groene Club’, een organisatie die met steun van NOC*NSF clubs kosteloos adviseert.

'Goed dat verschillende Amstelveense sportclubs al belangrijke stappen hebben gezet bij de verduurzaming van de accommodatie en andere clubs zich goed aan het oriënteren zijn' -zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport, die veel enthousiasme bespeurde bij de deelnemers. 'Ook voor clubs die al in duurzaamheid investeren kan het de moeite zijn om te onderzoeken wat er nog meer mogelijk is. De verduurzaming kan verenigingen in de exploitatie een belangrijk voordeel opleveren met lagere energielasten.'De digitale bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente in samenwerking met De Groene Club. Deze organisatie ondersteunt sportverenigingen bij het opstellen van een plan voor de verduurzaming van de sportaccommodatie en het aanvragen van financiering en de borgstelling via de Stichting Waarborgfonds Sport. Ook begeleiden zij bij het aanvragen van diverse subsidiemogelijkheden. Dit begeleidingstraject wordt bekostigd door het Ministerie van VWS vanuit het Sportakkoord in samenwerking met NOC*NSF.

Het verduurzamen van sportaccommodaties sluit goed aan bij de gemeentelijke ambities om de stad te verduurzamen. De gemeente Amstelveen heeft een subsidieregeling die zorgt dat duurzaamheidsinvesteringen naast de rijkssubsidie voor 1/3 worden gedekt. De meeste clubs die een buiten sportaccommodatie bespelen waren aanwezig. 'De clubs die er niet bij konden zijn roep ik andermaal op contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken' -sluit Ellermeijer af.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.