Bijgewerkt: 17 juni 2024

De Glazen Tulp Awards 2015 van FloraHolland werden uitgereikt

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
16-01-2015

Donderdagavond 15 januari 2015 vond de uitreiking van de FloraHolland Glazen Tulp Award 2015 plaats. De award is bestemd voor de meest geslaagde marktintroductie. Televisiepresentator en juryvoorzitter Rob Verlinden maakte de winnaars bekend van de vier categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten. De prijsuitreiking vond plaats onder grote belangstelling tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Broodfabriek in Rijswijk.

In de categorie snijbloemen won Together2Grow uit Schipluiden de eerste prijs met de Alstroemeria Charmelia. Een topper, volgens de jury. De Charmelia vertegenwoordigt een compleet nieuw type Alstroemeria. De bloem heeft stevige takken met veel kleine bloemen die tevens mooi van kleur zijn.

Foto Amstelveen
(Bron FloraHolland - 2015)

De winnaars van de Glazen Tulp 2015 Awards van FloraHolland


In de categorie kamerplanten won de kleine, maar unieke Haworthia limifolia Spider White van Handelskwekerij Lock CV uit ’s Gravenzande. Deze stal het hart van de juryleden. Het plantje is uniek door de witte strepen die zowel aan de onder- als aan de bovenzijde te zien zijn. Een mooie, sterke, makkelijke plant met hoge sierwaarde.

Roland van der Werf uit Boskoop sleepte de Glazen Tulp in de categorie tuinplanten in de wacht met zijn Skimmia japonica Pabella. Een plant waar de consument lang plezier van heeft. De plant heeft een uitbundige bloeiwijze, enorme knalrode bes trossen. De goedgevulde bes trossen steken boven de bladeren uit. waardoor het een heel rijkbloeiende Skimmia is.  

Vreugdenhil Bulbs & Plants uit ’s Gravenzande nam met No water flowers ® Amaryllis Waxz ® en Velvet touchz ® de Glazen Tulp in de categorie concepten mee naar huis. Dit concept heeft zich al bewezen, consumenten zijn er enthousiast over en het concept kent vele verkoopmogelijkheden. Ook post-order bedrijven kunnen aan de slag met dit concept. Gemakkelijk in onderhoud en prima om als geschenk te geven. Voor een totaaloverzicht van de nummers 1 tot en met 3 per categorie, klik hier. Foto's en meer informatie zijn te vinden op de website van FloraHolland. 

Nieuwe producten in Rob’s Grote Tuinverbouwing

Nieuwe bloemen en planten krijgen vaak media-aandacht in het bekende televisieprogramma Rob’s Grote Tuinverbouwing van SBS6. In de uitzending van 14 februari zendt SBS6 een compilatie uit van de jurering en de uitreiking van de Glazen Tulp 2015.

FloraHolland Glazen Tulp awards

FloraHolland stelt de Glazen Tulp award jaarlijks beschikbaar voor de meest geslaagde marktintroductie in de categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten. Elk jaar worden honderden noviteiten en concepten geïntroduceerd bij FloraHolland. Productvernieuwing is een belangrijke kracht van de Nederlandse sierteeltsector.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.