Bijgewerkt: 18 augustus 2022

De Dijk weer terug in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
23-10-2012

Wat is er beter dan een concert van De Dijk? Precies. Twee concerten van De Dijk! In april van dit jaar stonden de Nederpop-helden al op de Amstelveense bühne. Aangezien de heren in 2013 een tijdje rust nemen heeft P60 de formatie rond Huub van der Lubbe opnieuw uitgenodigd. Voorlopig de laatste kans om De Dijk live te zien dient zich op donderdag 8 november 2012 aan.

Dijk Amstelveen
(Foto Bob Bronshoff - 2012)

De Dijk is een pop band uit Amsterdam


Met wederom een uitzonderlijk sterke plaat in de schappen konden poppodia, radio en televisie dit jaar geen genoeg krijgen van de Amsterdammers. Men is het roerend eens over Scherp de Zeis. De laatste langspeler van De Dijk is wederom een klassieker, een plaat die naadloos past in hun enorme en ijzersterke oeuvre. Nummers als Wil Je Winnen, Ik Jou En Jij Mij en Sjoege zijn stuk voor stuk typerend voor hun 31 jaar tellende carrière

De plaat wordt gekarakteriseerd door krachtige, stemmige blues-nummers en de doorleefde stem van Van der Lubbe. De tragische dood van vriend en collega Solomon Burke diende vanzelfsprekend als inspiratie voor het album. Het troostende stemgeluid van de charismatische frontman is de bindende factor in elk van de twaalf nummers.

Met het werk van de nieuwste langspeler en vele van hun tijdloze klassiekers heeft de groep de afgelopen maanden heel Nederland plat gespeeld. Het vijftal was meeslepend als altijd en na ruim drie decennia nog altijd steengoed.

Op 8 november is één van de meest succesvolle en invloedrijke groepen van Nederland voorlopig voor het laatst te bewonderen in Amstelveen. Een tweede kans voor iedereen die het concert in april heeft moeten missen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de P60 website (p60.nl), alle Primera winkels en Ben’s Corner.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.