Bijgewerkt: 28 september 2022

De Dag van de leerplicht 2017 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-03-2017

Een feestelijk traktatie voor alle Amstelveense leerkrachten. Op de landelijke Dag van de Leerplicht (17 maart 2017) is het in Amstelveen inmiddels traditie, dat alle leerkrachten worden getrakteerd als dank voor hun inzet. Het recht op onderwijs staat op deze dag centraal. Het recht op onderwijs is in Nederland goed geregeld, toch is er soms schooluitval. Tijdens de Dag van de Leerplicht willen we meer bewustzijn creëren bij leerlingen en ze stimuleren door te zetten in hun schoolcarrière. Het gaat uiteindelijk om schooluitval terug te dringen.

Met de traktatie aan alle leerkrachten geeft de gemeente een blijk van waardering aan alle leerkrachten. Maaike Veeningen (D66), wethouder Onderwijs, en Jeroen Brandes (PvdA), wethouder Jeugd brachten dit jaar samen de traktatie naar het Keizer Karel College. Ze werden ontvangen door rector Elisabeth Pels-Rijcken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Wethouders Maaike Veeningen (Onderwijs) en Jeroen Brandes (Jeugd) zijn in gesprek met leerlingen en leerkrachten van de trajectvoorziening op het Keizer Karel College


De wethouders hebben gesproken met een aantal leerlingen die gebruik maken van de zogenaamde trajectvoorziening. Deze voorziening biedt extra ondersteuning buiten de klassituatie aan leerlingen die op dat moment een zetje in de rug nodig hebben. Deze extra ondersteuning draagt bij aan het voorkomen van schooluitval. De leerlingen vertelden over hun (thuis)situatie en op welke manier de trajectvoorziening hun helpt om op school te blijven functioneren.

Op de Dag van de Leerplicht wil de gemeente ook benadrukken hoe belangrijk het is dat elk kind in Amstelveen goed en passend onderwijs krijgt. Het uitgangspunt is, dat ieder kind zoveel mogelijk zonder achterstand start op de basisschool, onderwijs op zijn of haar niveau volgt en minimaal een startkwalificatie behaalt. Dan is het belangrijk, dat leerlingen zo min mogelijk verzuimen. We willen dat bereiken door goede samenwerking tussen leerlingen, ouders, het onderwijs en de leerplichtambtenaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.