Bijgewerkt: 23 mei 2024

De DVH heren pakken opnieuw de titel

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
15-10-2011

Softbal - De door de vele regenval steeds weer uitgestelde beslissende wedstrijd tussen de mannen van Storks en De Vliegende Hollanders (DVH) is afgelopen zaterdag 15 oktober 2011 dan toch nog onder behoorlijke weersomstandigheden gespeeld.

Beide teams hadden eerder één wedstrijd van de Holland Series op haar naam geschreven en dus ging het ergens om. Uiteindelijk trok DVH met 1-2 aan het langste eind en pakte daarmee de tweede landstitel op rij.

Beide teams konden beschikken over hun buitenlandse topwerper en dat maakte meteen de punten erg duur. Uiteindelijk waren het de veldfouten, die de beslissing moesten brengen. Storsk pakte al in de tweede slagbeurt de leiding door een punt uit het boekje: vierwijd van Mike den Braven, netjes verder gestoten door Steven Ketting en binnengeslagen door Rob v.d. Vlist: 1-0.

dvh Amstelveen
(Foto DVH - 2011)

De mannen van De Vliegende Hollanders


Daar bleef het ook wel bij want DVH werper Tony Moyo liet gedurende de rest van de wedstrijd nog slechts één honkloper toe. Hij gooide maar liefst 17 keer drie slag, één keer vier wijd en kreeg twee honkslagen tegen. Het grote verschil zat ‘m in het feit dat het DVH veld deze wedstrijd foutloos opereerde.

Ook Storks werper Ales Jetmar (14-1-3-3ft) uit Tsjechië, was bijna onbespeelbaar voor de DVH aanval, die wegens werk en vakantie wel een paar vaste krachten moesten missen. Pas in de vijfde inning kwam catcher Anthony Beaumont met een honkslag op het eerste honk en wed volgens de regels der kunst door Franklin van Willigenburg verder gestoten. Op de klap van Gsus Flores ging de Storks korte stop in de fout en kon Beaumont de gelijkmaker scoren: 1-1

In de eerste helft van de zesde inning liet Osandrick “Pa” Statia zien wat een gevaarlijk wapen snelheid in dit spelletje is. Op een korte tik ging de Storks werper in de fout en bereikte Statia het eerste honk. Randy Lo-A-Tjong sneuvelde op zijn geslagen bal zelf op het eerste honk, maar Statia zette door zijn enorme snelheid zo veel druk op het Storks veld, dat de volgende aangooi langs het derde honk ging en hij de 1-2 kon scoren. In de zevende en dus gelijkmakende slagbeurt kwam Storks catcher Kenny Dame met nul uit op het eerste honk en werd ook netjes op twee geparkeerd middels een opofferingsstootslag. Op dat moment waren de Hagenezen dus weer één honkslag van een verlenging verwijderd. Toen toonde Tony Moyo weer zijn grote klasse en schakelde de twee volgende spelers uit met drie slag.

Hier mee is het seizoen 2011 tot een einde gekomen en heeft het team van DVH zich opnieuw geplaatst voor de strijd om de Europa Cup I in 2012. Spikes en Storks plaatsten zich voor de Europa Cup II. Ook andere DVH teams waren succesvol. De dames promoveerden naar de Overgangsklasse (de één na hoogste afdeling) en de honkballers stegen ook weer een tree oop de ladder en spelen komend jaar in de 3e klasse. Alle verder ontwikkelingen zijn te volgen op de DVH website: www.dvh-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.