Bijgewerkt: 26 mei 2024

De DVH dames met 5-1 te sterk voor het Hoofddorpse Pioniers

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Smit
25-09-2011

Softbal - Ook in de derde en wat later bleek, beslissende wedstrijd om een plek in de Overgangsklasse bleken de DVH dames met 5-1 te sterk voor het Hoofddorpse Pioniers op zaterdag 24 september.

Beide eerdere wedstrijden werden al door DVH gewonnen met 1-0 en 4-1. Hierdoor kon de geplande ‘best of five’ serie al na drie wedstrijden worden afgebroken. Met deze promotie bereikt DVH voor de eerste keer de op één na hoogste afdeling in het vrouwensoftbal.

Gesteund door de twee eerdere overwinningen ging DVH ook in de derde wedstrijd voortvarend van start. Kopslagvrouw Dorien Bouwman bereikte door een foute aangooi het eerste honk, werd door Tahlia Larosa een honk verder gebracht en kwam door opnieuw een veldfout op het derde honk. Drie opeenvolgende honkslagen van Shany Gitterson, Jo Blok en Sheeda Gitterson zorgden voor een prettige 2-0 voorsprong.  In de derde inning kwamen daar nog eens twee punten bij door een honkslag van Larosa, vier wijd, een velderskeus en opnieuw een veldfout: 4-0

dvh  Amstelveen
(Foto DVH - 2011)

De DVH dames na de wedstrijd


In de vijfde inning scoorde DVH nog een vijfde punt door: vier wijd, goed honklopen en een honkslag van Jo Blok: 5-0. Pas in de zesde inning  zorgde een stevige veldfout aan DVH zijde voor het enige punt van Hoofddorp. Werpster Jolanda Blok had weinig problemen met de Hoofddorpse slagmensen: 4-2-3-3 ft, maar ook de DVH slagmensen kwamen maar moeizaam langs werpster Joosten: 6-1-6-3ft. Beste slagvrouw bij DVH werd Jo Blok (.667) en verder noteerden Larosa, Gitterson (beide zusjes) en Straal ieder:  .333

Na dit succes van de dames kunnen de DVH mannen eigenlijk niet meer achter blijven. Door het verlies van Spikes tegen het Haagse Storks, zal de Haagse ploeg komende zaterdag in Amstelveen met DVH in de Holland Series gaan uitmaken, wie zich kampioen van Nederland mag noemen.

Het is een “best of three” met het volgende programma:

Zaterdag 1 oktober 2011 14:00 DV x Storks, 16:00            DVH x Storks

Zaterdag 8 oktober 2011 14:00 Stork x DVH (indien nodig)

Door dit resultaat zal Nederland in 2012 door maar liefst drie teams in de Europa Cup worden vertegenwoordigd. Spikes mag deelnemen, omdat zij dit jaar de EC II hebben veroverd en wanneer DVH landskampioen zou worden (en dus EC I gaat spelen) mag Storks als tweede team deelnemen aan de EC II. In het geval dat Storks landskampioen wordt, is het omgekeerde van toepassing.

De DVH honkballers hebben nog een theoretische (kleine) kans om kampioen te worden. Het team van coach Richard Mackay is al gepromoveerd, maar wanneer lijstaanvoerder Odiz haar laatste twee wedstrijden zou verliezen en DVH wint op 2 oktober de laatste wedstrijd tegen AMVJ, kàn het nog wel degelijk gebeuren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.