Bijgewerkt: 2 oktober 2022

De Bibliotheek Amstelland is dementievriendelijk geworden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-09-2022

Dementie herkennen en weten hoe ermee om te gaan; de medewerkers van de Bibliotheek Amstelland zijn erin getraind. 'Bij beginnende dementie is het belangrijk te beseffen dat veel alledaagse dingen nog goed mogelijk zijn. Zoals een bezoek aan de bibliotheek. Het is prachtig dat Bibliotheek Amstelland een plek is, waar de medewerkers en vrijwilligers het verschil kunnen maken voor mensen met dementie'- zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg. Namens Stichting Alzheimer Nederland onthulde hij daar het certificaat ‘Dementievriendelijke Bibliotheek’ aan Bibliotheek Amstelland op 21 september 2022.

Foto Amstelveen
(Foto Orhan Sahin - 2022)

Vlnr. : Marga van Beek bestuurslid van Alzheimer Amstelland en Meerlanden, Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland en wethouder Marijn van Ballegooijen na de onthulling van het certificaat dementievriendelijke bibliotheek

Ontmoetingsplek. De bibliotheek is bij uitstek een ontmoetingsplek voor mensen. Er komen ouderen en ook mensen met beginnende dementie. Het is van belang dat de medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek snel de signalen van dementie herkennen, zodat ook voor die gasten een bezoekje aan de bibliotheek een feestje blijft. 'Terecht dat de medewerkers en vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. En dat op Wereld Alzheimerdag' - besluit Van Ballegooijen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.