Bijgewerkt: 18 juni 2024

De Beste Onderneming 2016-2017 in NH is de Loogman Groep

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Aalsmeer
23-05-2017

Het theater De Philharmonie in Haarlem was woensdagavond 17 mei 2017 tot de nok toe gevuld met deelnemers en belangstellenden voor alweer de 11de editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Tijdens deze feestelijke avond werden De Loogman Groep (Grootbedrijf), Dopper (MKB Midden) en Bootzeil (MKB Klein) verkozen tot de gelukkige winnaars. Daarnaast werd Van Schijndel Schoenen beloond met de welverdiende Publieksprijs.

Het Aalsmeerse bedrijf Loogman was de winnaar in de categorie Grootbedrijf van de 11de verkiezing Beste Onderneming van Noord-Holland. In de afgelopen maanden streden honderden bedrijven om de inmiddels felbegeerde titel. 30 finalisten lieten zich op de verkiezingsavond van hun allerbeste kant zien. Hierna was het aan de jury om per categorie een winnaar te kiezen. De deelnemers worden door de jury beoordeeld op alle facetten van het ondernemerschap. Echt onderscheidend zijn, dat is waar het om gaat bij de OVNH. Daarmee tonen deze ondernemingen aan de drijvende kracht te zijn van de economie in Noord-Holland.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Aalsmeer - 2017)

Ad Verburg wethouder Economische Zaken van de gemeente Aalsmeer feliciteert eigenaar Ger Loogman met het behalen van de titel Beste Onderneming van Noord-Holland 2016-2017


De Loogman Groep uit Aalsmeer, bekend van de wasstraten en tankstations, is een echt familiebedrijf, waar innovatie hoog in het vaandel staat. Zo bedacht eigenaar Ger Loogman afgelopen jaar de “Comfort Lane”: tanken op een lopende band. Ook het schoonmaken van een auto op een lopende band is uniek in de wereld. Tijdens de verkiezingsavond kwam naar voren, dat uit het buitenland al interesse was voor deze innovatie.

Ad Verburg (CDA) wethouder Economische Zaken feliciteerde, namens het College van B& en W van Aalsmeer, Loogman met het behalen titel Beste Onderneming van Noord-Holland en had ook een mooie taart meegenomen met deze felicitaties erop. Hij gaf aan erg trots te zijn op deze mooie, Aalsmeerse en sociale onderneming. Wethouder Verburg: 'De Loogman Groep is na de Dutch Flower Group en Waterdrinker het derde Aalsmeerse bedrijf in 5 jaar, dat de titel beste Onderneming van Noord-Holland mag dragen. De organisatie van Onderneming van het Jaar van Aalsmeer heeft Loogman voorgedragen voor de verkiezing in Noord-Holland, nadat dit innovatieve bedrijf de Aalsmeerse verkiezing had gewonnen.”

Innovatief. Loogman Tanken & Wassen in Aalsmeer, vlak bij Amstelveen, is een begrip in de regio. Met het oog op duurzaamheid en innovatie is Loogman Tanken en Wassen BV voortdurend in beweging. Innovatie is de kernkwaliteit en het onderscheidend vermogen van dit bedrijf. Bij dit full-service tank- en wasstation is in juli 2016 zelfs een nieuwe FEBO-vestiging geopend. Dit maakt onderdeel uit van een ingrijpende vernieuwing van het tank- en wasstation. Zoals een nieuwe tankshop en de nieuwe Comfort Lane (Tankstraat). Uniek in de wereld, waarop patent is aangevraagd. Bij deze nieuwe service kun je, net als in de wasstraat, lekker in de auto blijft zitten en je auto langzaam op een lopende band voortbeweegt, terwijl deze voor je getankt wordt door een pompbediende. Ze zijn het grootste onafhankelijke tankstation van Nederland met het grootste volume in autowasstraten met meer dan 1 miljoen wasbeurten per jaar. Ze hebben een plek in International Hall of Fame Carwash.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt onderdeel uit van het bedrijfsconcept van Loogman. De organisatie heeft het label “Erkend Duurzaam”. Loogman schenkt aandacht aan en wil zorgzaam zijn voor hun medewerkers. Loogman werkt aan het milieu Ze doen, dat onder andere, doordat zij zowel op het tankstation als in de wasstraten werken met vloeistofdichte vloeren en vervuild slib afvoeren.

Ook het recyclen van water gebeurt binnen het bedrijf. Tevens is Loogman maatschappelijk betrokken. Van de verkoop van wasbonnen door verenigingen mogen de verenigingen, clubs, stichtingen en/of non-profit organisatie 50% zelf houden. Loogman heeft met een 8,5 een hele hoge klantenwaardering. Ook werken er bij Loogman een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De firma Loogman heeft afgelopen decennia een enorme daadkracht getoond, van 20 naar bijna 300 werknemers, altijd vooroplopen, continu investeren om een succesvolle toekomst te kunnen borgen. De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van € 5.000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.