Bijgewerkt: 18 mei 2024

De Belastingdienst waarschuwt voor fake e-mails

Nieuws -> Politie

Bron: Rijksoverheid
21-02-2014

De Belastingdienst waarschuwt voor e-mails, waarin gesuggereerd wordt, dat de Belastingdienst en Intrum Justitia de afzenders zijn. Burgers en bedrijven die een e-mail hebben ontvangen wordt geadviseerd de e-mail weg te gooien en niet te klikken op links in de e-mail.

In e-mail wordt de mensen gevraagd om een openstaande vordering zo snel mogelijk te betalen. Via een link in de e-mail kunnen de mensen online betalen. De Belastingdienst raadt aan om niet op de link te drukken en de e-mail te verwijderen, ook uit de prullenmand van hun computer. De Belastingdienst benadrukt, dat er nooit per e-mail, of telefoon om een betaling wordt gevraagd en adviseert de mensen om privégegevens zoals DigiD en wachtwoord privé te houden.

Foto Amstelveen
(Bron Fraudehelpdesk.nl - 2014)

Screenshot van de valse e-mail, dat in de naam van de Belastingdienst wordt rondgestuurd


Toch op de link geklikt?

Volgens PC Web Plus gaat het in deze e-mail enkel om een betalingsverzoek en is er geen sprake van phishing. Geld, dat u langs een dergelijke route betaalt, bent u helaas kwijt. De ontvanger is namelijk niet te achterhalen. Verder is het raadzaam uw harde schijf te (laten) controleren op de aanwezigheid van kwaadaardige software. Vorig jaar dook er ook een e-mail op die zou zijn verstuurd door het incassobureau.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.