Bijgewerkt: 19 mei 2024

De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster slijpt al de schaatsen

Nieuws -> Sport

Bron: De Poelster
22-09-2018

Na een mooie zomer volgt strenge winter. 2018 zal niet het eerste jaar zijn, waarin de mooie en langdurige zomer wordt opgevolgd door een strenge winter. Na de warme zomers van 1984 en 1985 volgden de schaatswinters met Elfstedentocht van 1985 en 1986. Ook de zomer van 1996 was best aardig, waarna begin januari weer een Elfstedentocht werd verreden. Kortom, alle reden om je voor te bereiden op een winter met natuurijs.

Vorig jaar hebben we er begin maart even van mogen proeven, maar de weerkundigen voorspellen dat er dit jaar echt veel meer ijs en de bijbehorende ijspret zal zijn. En dan lonken natuurlijk de tochten in Vinkeveen, Ter Aar en wellicht nog verder weg. Maar dat lukt natuurlijk alleen als je al een beetje ijs in de benen hebt.

De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster traint vanaf 13 oktober 2018 met verschillende trainingsgroepen op de Jaap Edenbaan. Zowel de mensen die serieus wedstrijden (en wellicht de Elfstedentocht) willen rijden kunnen aan hun trekken komen als de mensen die puur ter recreatie schaatsen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jong en oud genieten van het heerlijke schaatsweer op de landijsbaan van De Poelster naast de Poel op 4 februari 2012


En op vrijdagmiddag (van 17.00 tot 18.00 uur) en zaterdagochtend (van half 10 tot half 11) is er jeugdschaatsen voor kinderen van 5 tot 12 jaar (basisschool). Onder leiding van ervaren trainers kunnen zowel wedstrijdschaatsers, recreanten en jeugdschaatsers leren schaatsen en/of hun techniek verbeteren. De kosten voor het jeugdschaatsen bedragen 125 euro, voor jeugdrecreanten van 13 t/m 18 jaar 128 euro en voor recreanten van 18 jaar en ouder is de prijs 183,50 euro. De tarieven voor wedstrijdschaatsers liggen iets hoger, maar dat is dan inclusief de deelname aan de wedstrijden.

Voor meer informatie: http://www.poelster.nl/clubinfo/  (en kies vervolgens de diverse tabbladen). Of bel met Ada Zwaal (senioren, 020-6471770) of Petra Simons (jeugd, tel 06-48514551). Of meld je direct aan: http://www.poelster.nl/clubinfo/lidworden.htm.

De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster is sinds 1964 actief met schaatsen. De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van de schaatssport. Zij doen dit door het geven van trainingen, het organiseren van wedstrijden en het uitzetten van toertochten. Bij de Poelster kun je het schaatsen zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefenen en dat kan zowel op kunst- als op natuurijs. Vanuit de vereniging bieden ze de leden (van 6-80 jaar!) faciliteiten om het schaatsen gedurende het winterseizoen actief te beoefenen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.