Bijgewerkt: 29 maart 2024

De Amstelveense politieke formatie is in volle gang

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-03-2022

Vorige week (12-2022) is in Amstelveen de politieke formatie gestart. Informateurs Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) voeren verkennende gesprekken met alle 12 politieke partijen. Ze zijn over de helft met de overleggen en verwachten eind deze week een eerste balans te kunnen opmaken. 

De gesprekken verlopen constructief. Partijen duiden de verkiezingsuitslag en spreken zich uit over welke coalitie zij het meest haalbaar achten. Bij de verkiezingen van 16 maart 2022 werd de VVD de grootste partij met acht zetels, gevolgd door D66 met zeven zetels. Zij nemen daarom samen het initiatief tot het vormen van een college.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Debby de Heus raadsgriffier met Floor Gordon (D66) en Herbert Raat (VVD) aan tafel


In totaal zijn er 37 raadszetels in de gemeente Amstelveen. Er zijn 3 nieuwe partijen gekozen in de gemeenteraad en met 7 fracties met 1 of 2 zetels is er sprake van enige versplintering in de lokale politiek. Voor een nieuwe coalitie zijn daarom veel opties mogelijk. Op maandag 4 april 2022 is er een openbare terugkoppeling van de verkennende gesprekken met alle politieke partijen gepland om 20.00 uur op het raadhuis in Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.