Bijgewerkt: 26 mei 2024

De Amstelveense Anne Koelewijn droomt van WK Lacrosse

Nieuws -> Sport

Bron: AV Sportbaan
25-03-2013

10 t/m 20 juli 2013 vindt in Oshawa, een stad naast Toronto in Canada in de provincie Ontario het WK Lacrosse voor dames plaats. Na de deelname van het Nederlands team aan het EK dat afgelopen jaar in Amstelveen werd gespeeld, wil het Nederlands team hier graag aan deelnemen. Eén van de speelsters van het Nederlands team is de uit Amstelveen afkomstige Anne Koelewijn (20 jaar).

In Nederland speelt ze voor de Delftse Lacrosse vereniging.  Afgelopen jaar heeft ze voor haar studie in het buitenland gewoond en ook voor de Toronto Titans en een team van Harvard University gespeeld.

koelewijn Amstelveen
(Bron AV Startbaan - 2012)

Anne Koelewijn (r) speelt tijdens de EK Lacrosse in juni 2012 in het Amsterdamse Bos


Anne maakt sinds vorig jaar deel uit van het Nederlands team, daarvoor speelde ze in het Nederlands jeugdteam. Zoals bijna alles speelsters is Anne student, en de kosten om aan een toernooi in Canada deel te nemen zijn hoog. De speelsters moeten een deel van de hoge kosten zelf betalen en zijn hard op zoek naar sponsors.

Omdat dat in deze tijden niet makkelijk is, proberen ze nu ook d.m.v crowdfunding geld bij elkaar te krijgen. Hiervoor is de site: http://www.indiegogo.com/projects/dutch-women-s-team-to-2013-women-s-lacrosse-world-cup-canada   geopend.

Anne en haar medespeelsters hebben een droom. Zij willen een lacrosse land  worden van wereldniveau. Elk avontuur gaat stap voor stap en de volgende stap is het 2013 wereldkampioenschap Lacrosse dat plaatsvindt in Oshawa, Canada van 10-20 juli.

Anne is enthousiast en heeft ambitie, maar zelf kunnen de speelsters dit niet volledig financieren. Denk aan: deelnamekosten, training, kleding, reis en verblijfskosten. Daarom hebben zij u nodig want zonder uw hulp blijft deze droom een droom.

Lacrosse?

Lacrosse is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers per team (men's lacrosse), 12 spelers (women's lacrosse) of 6 spelers (box lacrosse). Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt.

De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten, waarbij 1 doelpunt 1 scorepunt oplevert. De lacrossebal is een harde rubberen bal met een gewicht tussen de 142 en 149 gram, en is in grootte vergelijkbaar met een tennisbal. De sport is een mengeling van basketbal, American football, hurling, ijshockey en hockey. Lacrosse is een grote sport in Canada en de Verenigde Staten. De sport is de nationale zomersport van Canada, naast de nationale wintersport ijshockey.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.