Bijgewerkt: 27 mei 2022

De Allmen Blues Band speelt in wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman
22-12-2014

De gekozen naam van onze blues rock band van de komende zaterdag 27 december 2014 van 20-23 uur komt uit de inspiratie die zij halen uit de nummers en stijl van de alom bekende The Allman Brothers Band; een niet weg te denken Rock Blues formatie die vooral op de grote podia in de USA hun opwachting maakten. Gestart eind jaren 1960 speelden zij o.a. op Woodstock in 1994 en welke grote podia dan wel niet?

Foto Amstelveen
(Bron Allmen Blues Band - 2014)

Allmen Blues Band


The ALLMEN BAND gaat ons aanstaande zaterdag in Alleman verrassen met vele van hun bekende en minder bekende tunes. De bezetting bestaat uit twee lead gitaristen, basgitarist, toetsenist en drums met in hun midden 3 vocalen. Zij brengen ingenieuze blues met meerstemmige gitaarpartijen en spannende instrumentals. Alles gespeeld met veel aandacht voor detail, hetgeen deze muziek absoluut verdient. De drummer zal het nog druk krijgen, want hun voorbeeld, ‘The Allman Brothers’, speelden vaak met meerdere percussionisten op één podium. Tijdens het concert, dat twee maal een uur zal duren, komen alle successen van de Allman Brothers aan bod. Voor de liefhebbers het feest van herkenning en een aangename verrassing voor de niet-kenners van deze bijzondere stijl Yancky Blues-Rock. https://www.youtube.com/watch?v=zQ-GG0lNeUU

Korte opsomming van het repertoire:

Mooi gearrangeerde covers van blueshelden als Blind Willie McTell (States Boro Blues), T-bone Walker (Stormy Monday), Willie Cobbs (You Don't Love Me), Elmore James (Done Somebody Wrong), Muddy Waters (Trouble Nomore), Willie Dixon (Hoochie Coochie Man)  en Sonny Boy Williams (One Way Out) maar ook prachtige eigen composities van Gregg Allman (Whipping Post) en Dicky Betts (Jessica). De band bestaat uit: Marcel Koster drums, Dave Bos basgitaar, Dirk van der Meij gitaar, vocalen, Jeremy Mook gitaar, vocalen, Ruud van Zijl toetsen, vocalen. Adres: Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Bereikbaarheid: tel. 020 6453945. Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit en met buslijn 165 – halte Gisolflaan. Daarnaast is er ruime vrije parkeergelegenheid aan het wijkcentrum. Meer info: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.