Bijgewerkt: 18 juni 2024

De 9de Amstelveen Triënnale is geopend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
24-05-2024

Opening van de 9de Amstelveen Triënnale op 18 mei 2024 was een groot succes. Meer dan 160 genodigden waren aanwezig in het Cobra Museum om als eerste de kunstwerken van Amstelveense kunstenaars te bewonderen.

De avond begon met een warm welkom door Hedwig Verhoeven, directeur a.i. van het Cobra Museum, gevolgd door een inspirerende toespraak van jurylid Tomas Hillebrand van Museum JAN. Vervolgens had burgemeester Tjapko Poppens de eer om de Amstelveen Triënnale officieel te openen.

Foto Amstelveen
(Foto Kyle Tryhorn - 2024)

Opening van de 9de Amstelveen Triënnale op 18 mei 2024

Educatief programma. In samenwerking met Museum JAN en Platform C biedt de Amstelveen Triënnale een educatief programma met rondleidingen en workshops. Deze activiteiten zijn speciaal ontworpen voor middelbare scholieren. Daarnaast wordt er een Triënnale Talks avond georganiseerd, waarin verdiepend wordt gediscussieerd over het thema: kunst in de openbare ruimte van Amstelveen. Tijdens deze avond zullen diverse kunstenaars hun werk en visie toelichten.

De Triënnale heeft als doelstelling om aan in Amstelveen werkende en/of woonachtige kunstenaars een professioneel podium te bieden en om het publiek een overzicht te geven van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen. Er vonden Triënnales plaats in de jaren 1998, 2001, 2004, 2007, 2010, 2014, 2017 en 2024.

Foto Amstelveen
(Foto Kyle Tryhorn - 2024)

Kunst in een van de zalen van de 9de Amstelveen Triënnale in het Cobra Museum

Kunstenaars. Deelnemers van deze editie: Robbert Weide, Robin Waart, Jan Verschoor, Mitchell Thar, Júlia dos Santos Baptista, Tamar Rozenblat, Ulric Roldanus, Hanneke Rijks, Thom van Rijckevorsel, Mees van Rijckevorsel, Piet Reekers, Ingeborg Oderwald, Anne-Marie van Meel, Mehdi Mashayekhi, Hanneke ter Horst, Inbar Hasson, Ramaz Goiati, Bouchaïb Dihaj, Sharon van den Berg, Irene Brok en Joep Backhuijs

Over de Triënnale. De Amstelveen Triënnale is een driejaarlijkse manifestatie die de rijkdom aan lokale kunstpraktijken laat zien. Verassende nieuwkomers en oudgedienden tonen samen weer een breed scala aan artistieke uitingsvormen: van schilderkunst tot installatie en van videowerk tot grafiek. De Amstelveen Triënnale is te bezichtigen tot en met 7 juli 2024. Voor meer informatie, bezoek amstelveen-triennale.nl. Adres: Cobra Museum voor Moderne Kunst  Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.