Bijgewerkt: 20 maart 2023

De 80ste Boekenweek in aankomst onder het motto 'Te gek voor woorden'

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
28-02-2015

De Boekenweek staat weer voor de deur, van 7 t/m 15 maart 2015 is het zo ver. Voor de 80ste keer alweer en ditmaal met het thema 'Waanzin' onder het motto 'Te gek voor woorden'. Het traditionele Boekenweekgeschenk is geschreven door Dimitri Verhulst, het Boekenweekessay door Pieter Steinz. Voor leden van de bibliotheek ligt er (op=op) tijdens de Boekenweek een cadeautje klaar; de Boekenweekbundel Te gek voor woorden.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Omslag van het exclusieve geschenk voor bibliotheekleden


In deze bundel nemen prominente Nederlanders, waaronder Ronald Giphart, Christine Otten, Myrthe van der Meer, Heleen van Royen, Sigmund, Ronald Snijders, Arend Heerma van Voss, Onno Blom & Maarten Biesheuvel, Marly van der Velden en Inez Weski je mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring. Een unieke bundel vol interessante bijdragen en boekentips bij het thema ‘Waanzin’.

Speciaal voor de Boekenweek haalt de Bibliotheek Amstelland i.s.m. KCA en Boekhuis Aalsmeer niemand minder dan Adriaan van Dis naar Aalsmeer. Op 9 maart 2015 geeft hij een lezing in de kerk van de Doopsgezinde gemeente Aalsmeer. Aan het einde van de Boekenweek komt Mark Mieras met ‘Ons versnipperde brein’ op donderdag 12 maart naar de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen. Benieuwd welke invloed het dagelijkse druk, druk, druk gevoel heeft op de hersenen? Mark Mieras vertelt het u. Meer informatie en kaarten voor de activiteiten zijn te koop via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.