Bijgewerkt: 7 oktober 2022

De 7de Amstelveen Triennale op drie locaties

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan vd Togt/Cobra Museum
06-06-2017

Van 17 juni tot en met 16 juli 2017 vindt de 7de Amstelveen Triënnale plaats in het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum Jan van der Togt en Kunstuitleen Amstelveen. In Museum Jan van der Togt is werk te zien van Hoshyar Rasheed (ook bij Kunstuitleen), Ulric Roldanus (ook bij Cobra), Paul van Riel, Mariska Nieuwendijk, Hanneke Rijks, Tjits van der Kooij, Jet Naftaniël-Joels en Ma Hui (ook bij Cobra).

Foto Amstelveen
De Triënnale is de driejaarlijkse tentoonstelling voor professionele beeldend kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. Sinds 1998 wordt deze manifestatie onder auspiciën van het Cobra Museum georganiseerd, in samenwerking met de gemeente Amstelveen. De Triënnale heeft als doelstelling om aan in Amstelveen werkende en/of woonachtige kunstenaars een professioneel podium te bieden en om het publiek een overzicht te geven van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen. Er vonden Triënnales plaats in de jaren 1998, 2001, 2004, ook in 2007 en in 2010, 2014.

Sinds de 5de editie streeft het Cobra Museum ernaar deze manifestatie van een nóg groter en breder publiek te voorzien. In 2014 is daarom samenwerking gezocht met collega-kunstinstellingen in Amstelveen. De 7de editie in 2017 is een samenwerking tussen het Cobra Museum, Museum Jan van der Togt en Kunstuitleen Amstelveen.

Er zijn 22 kunstenaars voor deze editie geselecteerd door de conservatoren van de drie betrokken instellingen. De kunstenaars zijn verdeeld over de drie locaties. De opening vindt plaats op zaterdag 17 juni 2017 om 14.00 uur in Museum Jan van der Togt, en wordt verricht door Maaike Veeningen, wethouder Cultuur van de gemeente Amstelveen. Meer informatie: www.amstelveen-triennale.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.