Bijgewerkt: 16 april 2021

De 5de editie van A Sister's Hope van start

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Riet van der Heide
22-09-2011

Vijfde editie van A Sister’s Hope 60K WALK start in Bussum. Ruim 500 deelnemers zamelen geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker

De ruim 500 deelnemers aan de vijfde editie van de sponsorloop A Sister's Hope starten hun 60 kilometer lange wandeltocht dit jaar in Bussum. Op 8 en 9 oktober 2011 lopen de deelnemers in twee etappes van dertig kilometer naar het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Zij doen dit om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. In de afgelopen vier jaar werd met deze sponsorloop in totaal 2,7 miljoen euro opgehaald.

Deelnemers aan de sponsorloop hebben de afgelopen maanden ieder minimaal € 1500,- aan sponsorgeld verzameld.

In Nederland wordt 1 op de 8 vrouwen geconfronteerd met borstkanker en van elke 200 borstkankerpatiënten is er één man. Onderzoekers komen elk jaar een stapje dichterbij de genezing van borstkanker en toch is het voor sommigen nog steeds te laat. Onderzoek kost veel geld. En daar komen de deelnemers van A Sister’s Hope voor in actie!


De onderzoekers

Het geld dat met A Sister’s Hope wordt opgebracht, gaat rechtstreeks naar onderzoekers van o.a. de Erasmus Universiteit in Rotterdam, het UMC Groningen, UMC Utrecht en NKI-AVL in Amsterdam. Voor bijvoorbeeld het onderzoek van NKI-AVL is de opbrengst van A Sister’s Hope van levensbelang.

Eén van de onderzoekers vertelt: "De steun van A Sister's Hope is van vitaal belang voor een grote pijler binnen onze onderzoekslijn. Zonder deze steun zouden we potentieel zeer belangrijke vindingen in het laboratorium niet kunnen vertalen naar gebruik in de klinische praktijk.''

De ruim 500 deelnemers worden op zondag 9 oktober feestelijk gehuldigd tijden een speciale ceremonie in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar onder andere musicalsterren Joke de Kruijf en Ben Cramer zullen optreden. Kijk voor meer informatie op www.ASistersHope.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.