Bijgewerkt: 17 juni 2024

De 40ste editie Kom in de Kas in Aalsmeer op 1 en 2 april 2017

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
30-03-2017

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 is het feest in de Nederlandse kassen. In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40ste keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. Met alle technologie en in- novaties en de prachtige gewassen is het altijd een feest om in de kassen te werken. Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. In regio Aalsmeer nemen acht bedrijven deel. Twee dagen lang openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Gastvrije Tuinders. De kassen verkennen kan dit jaar bij acht bedrijven in Amstelveen. De bedrijven zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. Wil je veel kleur dan zijn de kassen met Cymbidium, Pha- laenopsis en Gerbera’s een aanrader. Bij Ecorridors worden groene planten gekweekt die gebruikt worden in de groenvoorziening in steden en langs snelwegen. De planten functioneren als een fijnstoffilter voor uitlaatgassen en maakt de omgeving schoner. Ruhe Varens en Aphrodite Orchideeën zijn biologische kwekers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Klokje (Campanula) uit de klokjesfamilie (Campanulaceae). De botanische naam Campanula is het Latijnse woord voor 'klokje'. Het geslacht omvat meer dan 500 verschillende soorten en ondersoorten, verdeeld over de gematigde en subtropische gebieden van het noordelijk halfrond, met de grootste verscheidenheid in het Middellandse Zee gebied tot de Kaukasus


Geheimen achter het glas. Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, plantjes oppotten, gratis poffertjes eten en zich laten schminken. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas. Kom in de Kas wordt voor de 40ste keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In Amstelveen nemen acht tuinbouwbedrijven deel om te laten zien, waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 april en zondag 2 april 2017. Parkeren kan op het parkeerdak van Bloemenveiling Royal FloraHolland (Legmeerdijk 313, Aalsmeer), van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis, Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.