Bijgewerkt: 21 juli 2024

De 3de dag van het EK heren softbal in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
27-07-2012

Tsjechië - Denemarken

Denemarken had weinig in te brengen tegen het sterke pitchen van Jaroslav Brenik van Tsjechië en wist niet tot scoren te komen. De Tsjechen zijn aanvallend ook erg moeilijk tegen te houden, wat ook de Denen ondervonden met 8 hits tegen waaronder een homerun van Benda, resulterend in een 6-0 eindstand.

Kroatië– Nederland

Het kwam niet als grote verrassing dat Nederland van Kroatië won. Vanaf het begin stond Kroatië direct onder druk, en in de 2e inning leek het even een hele zware partij te gaan worden, toen Nederland 9 punten over de plaat bracht. De productie stokte daar echter en na 5 innings was de eindstand van 1-9 bereikt.

Groot Brittannië – België

België kon de verrassing van gisteren niet herhalen en wist niet te scoren op het werpen van James Darby van Groot Brittannië. De Britten speelden een solide partij waarbij zij al vroeg scoorden tegen de Belgen, resulterend in een 5-0 overwinning.

softball Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Pitcher, Joseph van Genechten, nummer 17 van België in actie


Tsjechië – Israel

Tsjechië bleef ook in de laatste wedstrijd van de eerste ronde ongeslagen. In 6 innings werd Israel aan de kant gezet, met 11 hits waaronder homeruns van Kadecka en Svoboda. Israel heeft een paar keer het 1e honk bereikt, maar daar bleef het bij.

softball Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het publiek probeert schuilen van de hete zon, maar op het veld is 40° Celsius


België – Kroatië

Belgie verzekerde zich van de 5e plaats in de eerste ronde door een 12-7 overwinning op Kroatie. Beide ploegen maakten er een aanvallend spektakel van met totaal 25 hits, waarbij natuurlijk het publiek ook goed vermaakt werd.

softball Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

1e baseman Danijel Ivanić, nummer 9 van Kroatië tijdens de wedstrijd


Israel – Denemarken

Denemarken kende geen genade met Israel. Homeruns van Terkelsen (F), Jorgensen, Sillemann, nogmaals Terkelsen (F) en Julenon zorgden voor een 12-0 eindstand in 5 innings.

Nederland – Groot Brittanië

Nederland kon de laatste kans om de tweede plaats in de voorronde te grijpen niet verzilveren. In een duel dat lang gelijk opging, maakte een serie van 4 honkslagen achterelkaar door de Britten het uiteindelijke verschil. De uitslag werd 2-6 voor Groot Brittannië, dat daardoor de tweede plaats grijpt, Nederland wordt 4de.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.