Bijgewerkt: 25 mei 2024

De 27ste Amstelveense Kerstloop op dinsdag 26 december 2023

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
16-12-2023

Het wordt al een goeie traditie: de Amstelveense Kerstloop. De 27ste Kerstloop wordt gehouden op dinsdag 26 december 2023, tweede Kerstdag met een start en finish in Bovenkerk. Het sportieve en inmiddels traditionele evenement wordt vanaf het eerste jaar georganiseerd door de verenigingen AV Startbaan en RODA Conditie. Ook dit jaar verleent de gemeente Amstelveen en het Amsterdamse Bos weer alle medewerking om de loop zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

De Kerstloop is vanaf het begin vrijwel gelijk gebleven. Er kan gekozen worden uit drie routes door het Amsterdamse Bos. Een korte van 2,5 kilometer. Een middellange route van 5 kilometer en een lange route van 10 kilometer. De start en finish zijn in de Vierlingsbeeklaan. Op de dag zelf kan men nog inschrijven in het clubgebouw van de honderdjarige sportvereniging RODA ’23, gelegen aan de Noorddammerweg, Amstelveen. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het sportcomplex, waar ook omgekleed en gedoucht kan worden.  De eerste start is om 11 uur. En het zal er nog lang ‘kerst-gezellig’ zijn.Het sportieve evenement is een samenwerking van twee Amstelveense sportverenigingen. Een stoet van vrijwilligers in het dorp Bovenkerk en in het Amsterdamse Bos zorgen ervoor, dat de deelnemers goed begeleid worden. De organisatie is gestroomlijnd door de komst van nieuwe elektronische registratie. Deelnemers ontvangen een papieren startnummer, waarin een chip (een RF transponder) verwerkt is, dat zorgt voor snelle, betrouwbare tijdmeting. Het systeem is er dankzij de nieuwe hoofdsponsor, schoonmaakbedrijf ASKO. Daarnaast sponsoren weer een aantal bekende Amstelveense bedrijven.

Om grote drukte in het clubgebouw te voorkomen wordt gevraagd om vooraf in te schrijven. Het is makkelijk en goedkoper. Voorinschrijven kan tot 21 december 2023 via de internetsite inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf kan in het clubgebouw van RODA’23, maar dan kan alleen met gepast geld betaald worden of een QR code scan via de mobiele telefoon.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.