Bijgewerkt: 19 mei 2024

De 25ste Kerstloop in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
12-12-2019

Voor de 25ste keer organiseren de Amstelveense sportverenigingen RODA en Startbaan de traditionele Kerstloop in het Amsterdamse Bos. Op zondag 29 december 2019 om 11 uur lossen wethouder Ellermeijer en Marco Kok van hoofdsponsor Kok Advies het startschot voor een recreatieve loop, waar elk jaar veel enthousiaste sporters aan deelnemen.

Start en finish van de kerstloop bevinden zich zoals elk jaar bij het sportcomplex van RODA aan de Noorddammerweg  in Amstelveen. Daar is parkeergelegenheid.  De kerstloop gaat door het   Amsterdamse Bos. De korte aan- en afvoerwegen zijn tijdens de loop voor autoverkeer gedeeltelijk afgesloten.  De deelnemers kunnen zich inschrijven  voor een van de drie afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer of 2,5 kilometer. De kortste afstand is speciaal bedoeld voor kinderen. Een grote groep vrijwilligers zorgt voor inschrijving, begeleiding op het parcours, verzorging onderweg en ontvangst na afloop. Alle deelnemers krijgen na afloop een gratis consumptie in de kantine van RODA. Daarnaast is er voor ieder een herinneringsmedaille,  hebben  met hun startnummer kans op prijzen en voor de snelste atleten zijn er bekers, bloemen en geldprijzen te verdienen.  Dit alles dankzij de medewerking en ondersteuning van sponsoren.

Foto Amstelveen
(Foto Cor de Horde - 2013)

Grote opkomst tijdens de Kerstloop 2013 in Bovenkerk


De organisatie van de kerstloop zorgt elk jaar voor een zo gezellig mogelijk evenement met een uitstekende begeleiding en professionele verzorging.  Er is ook plaats voor een serieuze sportprestatie. Het parcours is exact gemeten.  De registratie van finishtijden gebeurt met loopchips. Iedere deelnemer zal diezelfde dag nog op het adres www.uitslagen.nl zijn finishtijden en klassering kunnen aflezen.

Voorinschrijven voor de kerstloop kan via www.inschrijven.nl. De na-inschrijving is van 9.30 tot 10.30 uur. De inschrijfgelden zijn bij voorinschrijving: 7 euro voor de 10 km afstand; 5 euro voor de 5 km en 3 euro  voor de kortste afstand. Voor het laatste nieuws over de kerstloop is er de site www.kerstloopamstelveen.nl.  Op deze site vinden de deelnemers alle benodigde informatie en bovendien heel veel foto´s en video´s van eerdere  kerstlopen. Andere sites zoals www.av-startbaan.nl en www.rodaconditie.nl geven ondersteunende informatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.