Bijgewerkt: 14 juli 2024

De 24ste Kerstloop in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
17-12-2018

Voor de 24ste keer organiseren de Amstelveense sportverenigingen RODA en Startbaan de traditionele Kerstloop in het Amsterdamse Bos. Op zondag 30 december 2018 om 11 uur lost Marco Kok van hoofdsponsor Kok Advies het startschot voor een recreatieve loop, waar elk jaar veel enthousiaste sporters aan deelnemen.

Start en finish van de kerstloop bevinden zich bij het sportcomplex van RODA aan de Noorddammerweg in Amstelveen. De kerstloop gaat door het Amsterdamse Bos. De korte aan- en afvoerwegen zijn tijdens de loop voor autoverkeer gedeeltelijk afgesloten. De deelnemers kunnen zich inschrijven voor een van de drie afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer of 2,5 kilometer. De kortste afstand is speciaal bedoeld voor kinderen. Een grote groep vrijwilligers zorgt voor inschrijving, begeleiding op het parcours, verzorging onderweg en ontvangst na afloop. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille, hebben met hun startnummer kans op prijzen en voor de snelste atleten zijn er bekers, bloemen en geldprijzen te verdienen.

De organisatie van de kerstloop zorgt elk jaar voor een zo gezellig mogelijk evenement met een goede begeleiding en verzorging. Er is ook plaats voor een serieuze sportprestatie. Het parcours door het bos heeft dit jaar wat voeten in de aarde gehad, wegens tal van wegwerkzaamheden, maar uiteindelijk zijn alle paden en wegen toch op tijd weer vrijgegeven.Chips. Alle deelnemers (voor de 10, 5 en 2,5 km) ontvangen een loopchip, die de netto looptijden registreert. Je krijgt dus snel info over je prestatie. Via www.uitslagen.nl . Voor de eerste drie deelnemers, die door de finish gaan geldt uiteraard de bruto-tijd. Snelle dames en heren mogen dus vooraan starten! Geef na afloop van de wedstrijd je loopchip af bij een van de medewerkers. En je ontvangt er direct een medaille voor terug! 

Hoe laat begint het? Om precies 11.00 uur ‘s morgens wordt het startschot gegeven voor de deelnemers aan de 10 km loop. De lopers voor de 5 km starten om 11.05 uur en de deelnemers aan de 2,5 km om 11.10 uur. De start is aan de Vierlingsbeeklaan in Amstelveen. Startbewijzen afhalen in het clubgebouw van RODA '23. Inschrijven aldaar vanaf 09:30.

Zoals bij elke loop, dus ook bij de Kerstloop: Iedereen loopt op eigen risico! De prijzen voor de 2,5 km Kinderloop is voor kinderen tot 12 jaar. Voorinschrijven voor de kerstloop kan via www.inschrijven.nl. De na-inschrijving op zondag 30 december is van 9.30 tot 10.30 uur. De inschrijfgelden zijn bij voorinschrijving: 7 euro voor de 10 km afstand; 5 euro voor de 5 km en 3 euro voor de kortste afstand. Voor het laatste nieuws over de kerstloop is er de website www.kerstloopamstelveen.nl. Op deze site vinden de deelnemers alle benodigde informatie en bovendien heel veel foto´s en video´s van eerdere kerstlopen. Andere sites zoals www.av-startbaan.nl en www.rodaconditie.nl geven ondersteunende informatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.